Şehit Onur İlkhan İlkokulunda aşılama çalışmalarını yürüten sağlık ekiplerini Vali Yardımcısı Alper Balcı ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ziyaret etti. Vali Yardımcısı Alper Balcı, öğrencilerin aşı korkularını gidermeye çalıştı. Öğrenci velileri ile sohbet edip, okul aşılarının önemli olduğunu ve aşı karşıtlarının yanlış propagandalarına uymayıp sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum için aşı yapılması gerektiğini belirti.
YANLIŞ İNANIŞ
Öğrenci velilerine ve okul idarecilerine bilgilendirme yapan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; 'Günümüzde aşıların uygulanması konusunda giderek artan ölçüde, aşıların olası yan etkilerine ilişkin kaygıların, endişelerin, tereddütlerin, yanlış inanışların yaygınlaştığı gözlemlenmektedir. Bu durum aşı reddi, aşı karşıtlığı olarak isimlendirilen yaklaşımlara neden olmaktadır. Aşı karşıtlığı ülkemizde de münferit olarak görülmekle birlikte aşılama oranlarımız yüksek düzeydedir. İlimizde aşılama oranı yüzde 99 civarındadır' dedi.
KAMUSAL TEHDİT
Doç. Dr. Uğur Bilge; 'Aşı karşıtlığı, aşı olmayı reddetmek, bireysel özgürlük değil kamu sağlığını tehdit eden bir davranıştır. Toplum bağışıklığının sağlanamaması yeniden aşı ile korunabilen hastalık salgınlarına yol açacak ve bağışıklık sistemi zayıf kesimler başta olmak üzere tüm toplum zarar görecektir. Aşlama bağışıklamada en güçlü, güvenilir ve düşük maliyetli bir uygulamadır' diye anlattı.İHA
Editör: TE Bilisim