Zeytin, aşırı sıcaklardan en çok etkilenen grupların, yalnız yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, dört yaşından küçük çocuklar, bakıma ihtiyacı olanlar, hamileler, açık alanda çalışanlar, aşırı kilolular, kronik hastalığı olanlar, sürekli ilaç kullanan kişiler, sokak çocukları ve evsiz olduğunu belirtti.

Melek Zeytin sıcaklardan korunmanın yollarını şöyle anlattı: Günün en sıcak saatlerinde (11.00-16.00) dışarı çıkmamaya özen gösteriniz. Açık renkli, kapalı ve bol giysiler, geniş siperli şapkalar tercih ediniz.

Ağır fizik aktivitelerden kaçınınız. Günde en az 12-14 su bardağı (su, ayran, taze sıkılmış meyve suları vb.) sıvı tüketiniz. Şekerli, asitli, tatlandırılmış, gazlı içecekler tercih etmeyiniz. Mide kramplarına neden olabileceği için içecekleri çok soğuk veya buzlu tercih etmeyiniz. Bol sebze ve meyve tüketiniz.

Kapalı alanları iyi havalandırınız. Sık soğuğa yakın ılık duş alınız veya el, ayak, ense ve yüzünüzü soğuk suyla ıslatınız. Aşırı sıcakların neden olduğu sağlık sorunlarınızda mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.(HM)

Editör: TE Bilisim