Bol pozisyon buluyoruz
Önce Altay maçını değerlendiren Demirbakan, 'Altay maçına kazanmak için çıktık. Girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremeyince sahadan 1 puan ile ayrıldık. Oynanan futboldan ben de memnunum. Bol bol pozisyonlara giren ve pozisyonlar bulabilen bir takım haline geldik. Önemli olan da buydu. Final vuruşlarında daha dikkatli ve kontrollü olmamız gerekiyor. Oyuncularımızın saha içerisindeki iletişimi arttıkça her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Son haftalarda oynadığımız oyun ve kaydettiğimiz goller ortada' diye konuştu.

Problem savunmada
Demirbakan, 'Osmanlıspor gibi, Adana Demirspor gibi takımlara 3'er gol attık. Erzurumspor maçında girdiğimiz pozisyonlar ortada. Bizim problemimiz hücum hattında değil defans hattındaymış. Altay maçında geri dörtlünün üçünü değiştirerek başladık. İstediğim sonucu da aldım. 3-2 kazandığımız maçları kazandığımız için insanlar defans hatalarını görmezden geliyordu. Çünkü kazandığımız zaman hatalar pek görülmez. Ama biz böyle davranamazdık' dedi.

Psikolojik bir sorun
'Skoru koruyamama gibi psikolojik bir sorunumuz var' diyen Demirbakan, 'Oyuncularımızın 'yine mi yeriz' düşüncesinden kurtulması gerekiyor. Erzurumspor maçında skor 1-1'ken çok gol kaçırdık. Hakemin vermediği bir faul döndü uzatma dakikalarında kalemizde gol oldu. Erzurumspor maçında 1 puanın üzerine yatmayı düşünmedik. Öne geçtiğimiz zaman gol yememeyi değil, bir sonraki golü nasıl bulabilirize odaklanmamız lazım' ifadelerini kullandı.

Dört önemli maç var
Demirbakan, 'Devre arasında kadar dört önemli maça çıkacağız. Şu kadar puan hedefimiz var demek doğru değil. Eskişehirspor bütün maçlarına 3 puan için çıkan bir takım. Rakiplerimiz de yenilmez takımlar değil. O günün şartlarında en iyi kadrolarımızla maçlara çıkıp, taraftarımızın da desteği ile maçları kazanmak için mücadele edeceğiz. Devre arasına kadar üstümüzdeki rakipler ile puan farkını en aza düşürmek istiyoruz. Ne kadar çok puan toplarsak o kadar iyi' dedi.

VAR sistemi olsaydı…
'Biz bu ligde kalacağımıza inanıyoruz' diyen Demirbakan, 'Ligde hakem yönetimlerinden dolayı çok şanssızız. Hakemlerin puan durumuna göre maç yönetmeyi bırakmaları gerekiyor. Sadece adil olsunlar başka birşey istemiyorum. Ben iddia ediyorum TFF 1.Lig'de VAR sistemi olsaydı bizim 12 puan fazlamız olurdu bugün 14 puanımız olurdu' şeklinde konuştu.

Kaleyi gole kapatamadık
Çok gol yediklerine değinen deneyimli teknik adam, '8 haftadır kalemizi gole kapatamadığımız doğrudur. Savunmada problemimiz olduğu gün gibi ortada. Her hafta daha iyiye gittiğimizi görüyoruz. Artık rakiplere daha az gol pozisyonu veriyoruz. Bu tarz istatistiklere takılmamak lazım. Her maça gol yememek için çıkıyoruz ama yaşananlar da ortada. Altay maçında çok fazla pozisyon vermedik. Bir tane direkten dönen topları var, bir tane Ekrem'in çıkardığı uzaktan şut var, bir de yediğimiz gol öncesi yaşanan karambol pozisyonu var. Altay'a başka da net pozisyon vermedik' dedi.

Ligin iyi takımlarından
'Ümraniyespor şüphesiz bu ligin en iyi takımlarından' diyen Demirbakan, 'Ama biz de Eskişehirspor'uz. Taraftarımızın önünde oynayacak olmamız çok ciddi bir avantaj. Taraftarımızla biz çok daha iyi oynuyoruz. Rakibimizin önemli oyuncuları olan Alaaddin Okumuş ve Ghislain Gimbert'in olmayışı da önemli bir avantaj. Bu avantajları kullanmamız ve maçı kazanmamız gerekiyor. Ümraniyespor'dan asla çekinmiyoruz. Onlar bizden çekinsin. Ben göreve geldikten sonra puan kaybettiğimiz maçlarda bile maçı kazanma noktasına getirdik. Ümraniyespor maçında da elimizden gelenin en iyisini yaparak maçı kazanmak için çaba harcayacağız' şeklinde konuştu.

Ben de gazetede gördüm
'TFF'ye başvuran oyuncular var haberini bende gazetede gördüm' diyen Demirbakan, 'Bana gelen bir bilgi yok. Sadece söylentiler var. TFF'ye başvuran var mıdır, yok mudur şu an bilmiyorum. Ama doğruysa da saygı duyarım. Sonuçta bu oyuncular da bu işten para kazanan insanlar. Kanuni haklarıdır. Böyle bir şey yaşanırsa lütfen kimse futbolcuları suçlamasın' dedi.

Potansiyeli işledik
Jesse'nin performansından memnun olduğunu belirten Demirbakan, 'Takımım da forma giyen futbolcuların büyük kısmından memnunum. Devre arasında tüm kadronun elde tutulmasını istediğimi yönetime ilettim. Yönetimden en önemli ricam devre arası kampını sorunsuz bir şekilde geçirmek istediğimiz konusudur. Çünkü futbolcuların arasında kapasitelerinin ve potansiyellerinin çok altında oynayanlar var. Bunu devre arası kampında çözmek istiyoruz. Berkay Dabanlı'ya ben sadece forma verdim. O da şansını iyi kullandı. Biz Berkay'daki potansiyeli görebildik ve onu doğru yönlendirdik. Önemli olan futbolcudaki yetenekleri ve potansiyeli işleyebilmek. Zaten bizim görevimiz ve işimiz de bu' ifadelerini kullandı.

W
Takım salondaydı
İlimizde dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Eskişehirspor'u da etkiledi. Siyah-Kırmızılı futbolcular, yoğun kar yağışı nedeni ile saha çalışması yerine salonda mesai yaptı. Tesislerdeki spor salonunda fitness çalışması yaparak günü değerlendiren Kırmızı Şimşekler, kardan nasibini aldı. Yoğun kar yağışının sona ermesinden sonra Es Es'in yeşil sahada son taktik çalışmasını yapması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim