Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, daha önce açıklanan takvime göre 15 Ağustos'ta sona eren değerlendirme sürecinin sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre Eskişehir'de yaklaşık 180 okul müdürü için 29 Ağustos itibariye müdürlük görev süresinin uzatılması ile ilgili sonuçların açıklanması beklendiğini vurguladı.

İDARECİ VE ÖĞRETMENLER KAYGI İÇERİSİNDE

Demir, 'Herkes farkındadır ki, bu değerlendirme sistemi milli eğitim müdürlerine istediği idareciyi okulda tutma, istemediğini ise puanını düşürerek idarecilikten uzaklaştırma imkanı vermektedir. 'Yandaş' olmayan ve onurunu koruyarak çalışmak isteyen tüm idareci ve öğretmenler haklı olarak kaygı içerisindedir' dedi.

EŞİT TUTUM ALINMALIDIR

Yeniden ve ilk defa müdürlük atamada sözlü değerlendirmenin de bulunması akıllarda var olan şüpheleri daha da arttırdığını öne süren Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir şunları söyledi: 'Milli Eğitim Müdürlüğü tam bir yıl önce yaptığı ve 'ötekileştirilen' idarecilerin ve kamuoyunun tepkisine yol açan sözlü sınavı adaletsizliğini hatırlamalı, aynı durumlara düşmemek için dikkatli olmalı ve eğitim emekçilerine eşit tutum almalıdır. Atama yetkisinin tek yanlı olarak tamamen idarede olduğu bu süreçte yandaş sendikanın idareciler üzerindeki istifa ve sendika değiştirme baskısı ülke genelinde yaşadığını gözlemekteyiz. Eğitim Sen olarak, yıllardır eğitimde yaşanan siyasi kadrolaşma girişimlerine dikkat çekerek eğitim yöneticilerinin okullarda ya da iş yerlerinde gerçekleştirilecek demokratik seçimlerle belirlenmesini ve yönetici atamalarında liyakat ve yeterlilik kriterlerinin temel alınmasını savunuyoruz. Üyemiz olsun olmasın tüm idarecilerin haber, duyum ve kaygılarını sendikamızla paylaşmasını bekliyoruz. İlimizdeki baskı ve hak gasplarına karşı idareci arkadaşlarla yakın iletişim içinde olacağımızı, örgütlü gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacağımızı, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli girişimlerde bulunarak anında tepki vereceğimizi şimdiden kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.' (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim