Adalar Migros önünde birçok örgütün verdiği destekle gerçekleşen basın açıklamasında , 'Eğitim haktır', 'Sağlık sınavdan değerlidir', 'Sermayeye değil eğitime bütçe' şeklinde sloganlar atıldı.
KARŞILIĞI YOK
Platform adına konuşan TMMOB İl Sekreteri Neşet Aykanat, pandemide yoksulluğu daha da artan öğrencilere herhangi bir destek sağlamayan ve milyonlarca öğrenciyi kaderine terk eden Milli Eğitim Bakanlığı'nın, hiçbir sorumluluğu yokmuşçasına yüz yüze sınav yapmak istediğini belirtti. Yapılmak istenen sınavların ne eğitim bilimi ne halk sağlığı ne de mühendislik bilimi açısından karşılığı olmadığını ifade eden Aykanat, 'Kasım ayında seyreltilmiş eğitimde bile maske, hijyen ve fiziki mesafeyi sağlama konusunda sınıfta kalan MEB ' in yaptığı bir kuşağı kaybetmektir. Uzaktan eğitimin yakından sınavı olmaz' dedi.
KONTROL ALTINDA MI?
Aykanat, Eskişehir Emek ve Sağlık Platformu olarak şu soruları yöneltti: 'Okullarımız fiziki olarak hazırlar mı? Havalandırma koşulları bu soğuk havalarda nasıl sağlanacaktır? Sınıf mevcutları ortaokul ve liselerde yüksek olduğu bir gerçekliktir. Fiziki mesafe öğrenci ve öğretmenler için nasıl sağlanacaktır? 4 metre kareye 1 öğrenci uygulamasını hayata geçiremeyen MEB'in bu ısrarında özel okulların baskısı mı vardır? Bilimi, sendikaları, odaları yani kısacası bizleri ve halkı dışlayarak yürüttüğünüz bu süreçte pandemi kontrol altına alındı mı ki yüz yüze sınavlar yapılacaktır? Virüsün mutasyona uğradığı halkın başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devletin kurumlarına güvenin kalmadığı bir ülkede okullarda yüz yüze sınav yapmak doğru değildir. Öğrencilerimizi ve çocuklarımızı tehlikeye atmayın. Öğretmenlerimiz başta olmak üzere eğitim emekçilerini riske sokmayın. Açıkçası ateşe bir odun daha atmayın.' ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim