AKP'den aday adaylığını açıklayan 38 isimden 9'u bu temayüle katılmadı. Mevcut milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, eski milletvekili Murat Mercan, 30 Mart 2014'den sonra İl Başkanlığından ayrıldığı için Süleyman Reyhan, yine bu tarihten sonra görevinden ayrıldığı için AKP eski İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çizmelioğlu ve Genel Merkezin 'istifa edip aday olmayın' talimatına uymayan Gülser Yanar, Hatice Kaya, Fecir Üçkaya temayül yoklamasına katılmadı.

'TÜRKİYE'NİN KADERİNİ BELİRLEYEN SEÇİM'

Batıkent Özgüven Tesislerinde yapılan temayül yoklamasına Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar katıldı. Oy kullanımına geçmeden basına açıklamalarda bulunan Hotar, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerinin Türkiye açısından önemine değindi.

Haziran'da yapılacak genel seçimlerin hayati önemi olduğuna vurgu yapan Hotar, 'Bu Türkiye'nin kaderinin onaylandığı, kaderinin çizildiği ve kaderinin belirlendiği bir seçim olacak. Burada partiler üzeri davranış ülkenin kaderini, birliğini, bütünlüğünü ve dünya üzerindeki platformda olacağı yeri belirleyeceğimiz, kazanımlarımızı devam ettireceğimiz bir seçim olacak. Ya da Allah korusun olumsuz sonuç alındığında çok büyük bir hızla geriye götürecek bir seçim olacak. İşte Türkiye'nin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini, ülkemizin kaderini belirleyecek bu seçimde ben tüm Eskişehirlilerden bu konuyu böyle değerlendirmesini rica ediyorum. İl teşkilatımızın da gerek aday belirleme sürecinde gerekse seçim çalışmalarında bu benim çocuğumun geleceğini belirleyecek bir seçim, bu ülkenin geleceğini belirleyecek bir seçim, bu Türkiye'nin dünyadaki en gelişmiş ilk 10 ülke arasına girmesini ya da geride kalmasını belirleyecek bir seçim olarak düşünülmesi gerekir. Bu seçimi atlattıktan sonra herkes siyasi olarak çok farklı kazanımlar, çok farklı söylemler içerisinde olabilir' dedi.

'YENİ TÜRKİYE'NİN YOLUNU AÇACAĞIZ'

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar sonrasında konuşan AKP İl Başkanı Dündar Ünlü, '2015 seçimlerinde Türkiye ve Eskişehir için fevkalade önemli bir süreç. Biz bu süreci temayül yoklamasıyla devam ediyoruz. İnşallah 7 Nisan'dan sonra açıklanacak adaylarımızla hiçbir sıkıntıya sebep vermeden, birlik beraberlik içinde 7 Haziran seçimlerinde Eskişehir'de 4, Türkiye'de 400 vekil çıkartarak yeni Türkiye'nin yolunu açacağız' diye konuştu. (HM)

Editör: TE Bilisim