İmza törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı konuşmada öncelikle gündemdeki konuları değerlendirdi. Türkiye'nin kendi teknolojisini geliştirmesinin ne kadar önemli olduğunu bugünlerde bir kez daha gördüklerini vurgulayan Işık, ülkenin dünya tarihinin var olduğu günden bu yana yaşanan sorunların merkezi olan bir coğrafyada yer aldığını ifade etti.

Türkiye'nin, savunma sanayinin millileşmesinde günümüzde çok önemli bir noktaya geldiğine işaret eden Işık, bu başarıda tüm kurumların önemli payı olduğunu ancak en başat kurumlardan birinin TÜBİTAK olduğunu kaydetti. Bu alandaki çalışmaların devam edeceğini anlatan Işık, 'TÜBİTAK, Türkiye'nin, bu bölgede hiç kimsenin bırakın kafa tutmayı, yan bakmaya dahi cesaret edemeyeceği bir ülke konumuna gelmesi için üzerine düşeni bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha güçlü bir şekilde yapmaya devam edecek,' diye konuştu.

Toplantıda program hakkında bilgi veren TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, 'Son yıllarda yaşanan Ar-Ge ve yenilik atılımının odağında özel sektör yer almaktadır. 4 sene önce, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun, 23. toplantısında özel sektör ve girişimci odaklı bir Ar-Ge ve yenilik ekosistemi geliştirilmesi için önemli kararlar alınmıştı' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim