Anadolu Üniversitesi, İnternet Teknolojileri Derneği (INETD) ile birlikte 17'ncisini düzenlediğini Akademik Bilişim Konferansı'na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. Akademik Bilişim Konferansları dizisinin en büyük katılımına 31 Ocak - 6 Şubat tarihlerinde kapılarını açan Anadolu Üniversitesi, üstün organizasyon yeteneklerini bir kez daha ortaya koydu. Rekor katılımın olduğu etkinlikte, 23 seminer, 5 çalıştay ve 78 bildiri gerçekleştirildi. Bu seneki ana teması 'toplumda, yönetimde ve eğitimde açıklık' olan konferans, öncesinde düzenlenen kursları sürekli takip eden kişi sayısı ise bin 475'e ulaştı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı ve Akademik Bilişim Konferansı Organizasyon Sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın ile İnternet Teknolojileri Derneği ve Akademik Bilişim Konferansı Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, organizasyonun ardından görüşlerini dile getirdiler.
'ESKİŞEHİR'E BU KADAR İNSANI GETİRMEK MUTLU EDİYOR'
Akademik Bilişim Konferanslarının, kurslar ve konferanslar olmak üzere iki boyutu olduğuna değinen Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, bu etkinliklerde farklı rekorlar elde ettiklerini belirtti. Aydın, 'Anadolu Üniversitesi olarak ilk rekorumuzu konferans öncesinde düzenlenen kurslarda elde ettik. Normalde bu kurslara ilk etapta 3 bin 800 kişi başvuruda bulunmuştu. Bu başvurular daha sonra 100 kişilik bir öğretim elemanı gurubumuzun değerlendirmesinden geçerek bin 600 kişiye düşürüldü. Bu kişilerden bin 475'i ise, düzenlenen kursları etkinlik boyunca sürekli takip etti. Kurslarımız, 4 gün boyunca sürdü ve bu süre içerisinde ilgi hep yüksekti. Bu kurslara katılım geçen sene 600 kişide kalırken, bu sene ise bu sayı bin 475'e ulaştı. Kurslar, 36 ayrı konuda olmak üzere 40 derslikte aynı anda verildi. Üç ayrı binada organize ettiğimiz etkinlikte öğretim elemanı sayısı bakımından da en fazla sayıya ulaştık. Anadolu Üniversitesi olarak burada aynı anda bulunan bin 475 katılımcı ve 100 kadar da öğretim elemanına internet hizmeti verme başarısı gösterdik. Bu kadar yoğunluk olmasına rağmen internet altyapımızda en ufak sorun yaşamadık ve her şey mükemmel gitti. Sosyal medyadan da takip ettiğimizde öğrenciler tarafından bu konuda çok güzel dönüşler aldık. Bütün bu saydıklarım üniversitemiz adına ayrı birer rekordu' diye belirtti.
İkinci bir rekora ise konferanslar başladıktan sonra imza attıklarını belirten Prof. Dr. Aydın, 'Bize normalde bin 500 civarında bir katılımcı olacağını söylediler. Biz de bütün planlarımızı ona göre yaptık. Kayıtlar başladıktan sonra gördük ki, bu sayı 3 bin'e ulaştı. Hemen hazırlıklarımızı buna göre tekrar düzenledik' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim