Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Muş hariç tüm illerde ve 9 ilçede (Alanya, Bandırma, Biga, Bozüyük, Elbistan, Fethiye, İnegöl, İskenderun, Nazilli) olmak üzere 94 merkezde gerçekleştirilen Akademik Danışmanlık Derslerine, öğrencilerin kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecekleri ve derslere devam zorunluluğunun bulunmadığı belirtildi. Öğrencilerin, konuyla ilgili detaylı bilgileri 'www.anadolu.edu.tr' adresinden öğrenebilecekleri ve derslerin 24 Ocak 2014 Cuma günü sona ereceği bildirildi.

Öte yandan, Eskişehir'de ise Akademik Danışmanlık Derslerinin Güz Döneminin, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri kampüslerinde 11 Kasım 2013 Pazartesi günü başlayacağı ve 24 Ocak 2014 Cuma günü sona ereceği kaydedildi.

2013 - 2014 Öğretim Yılı Güz Dönemi'nde Akademik Danışmanlık kapsamında yüz yüze öğretimi yapılacak 12 ders ise şunlar: 'Matematik I, Genel Muhasebe I, İktisada Giriş I, Osmanlı Türkçesine Giriş I, Eski Türk Edebiyatı'na Giriş: Biçim ve Ölçü, Dönem Sonu İşlemleri, Mikro İktisat, İstatistik I, Maliyet Muhasebesi, Türk Vergi Sistemi, Finansal Yönetim I, İngilizce I.'

Editör: TE Bilisim