2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi dün bitti. Eskişehir'de yaklaşık 138 bin 600 öğrenci için tatil başladı. Çankaya Mahallesinde bulunan Şehit Onur İlkhan İlkokulunda karne dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Yardımcısı Akın Ağca, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve aileler katıldı.
BAKANDAN EV ÖDEVİ
Milletvekili Nabi Avcı, karne dağıtımının gerçekleştirildiği sınıfta öğrencilerle sohbet etti. Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, bu yıl öğrencilere bakanlık tarafından ödevler verildiğini bunların da ailelerine yardım etmek, kitap okumak, aktivitelere katılmak olduğunu söyledi. Avcı ise bu ödevlere bir yenisini ekledi. Kış aylarında sokaktaki dostlarımızın yiyecek ve içecek bulmakta zorlandıklarını anlatan Avcı, öğrencilerden onlara yardımcı olmalarını istedi. Avcı, 'Balkonunuz varsa balkona, yoksa pencere önlerine ekmek kırıntısı bırakın ki kuşlar gelip oradan yesinler' dedi. Öğrenciler ise bu ödevi yapacaklarına dair Avcı'ya söz verdi.
İLK DÖNEM YOĞUNDU
Karne dağıtımı sonrasında açıklamalarda bulunan Avcı, öğrenci, öğretmen ve velilere tavsiyelerde bulundu. Avcı, 'Dinlensinler, eğlensinler, büyüklerini ziyaret etsinler. Şimdi kar kış var dolayısıyla sokak hayvanlarına sahip çıksınlar. Çıkacaklarına dair söz aldık' dedi. Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise ilimizde 138 bin 600 öğrencinin tatile girdiğini belirterek 'İlk dönem bizim için yoğun geçti. 138 bin öğrencimizin eğitim öğretimle ilgili çalışmalarımız devam etti. Öğretmenler açısından 15 günlük tatil bir moral olacak' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim