Teknolojinin ulaştığı seviye gözetildiğinde bu olayın kader olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını belirten Eskişehir Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin, 'Avrupa'da maden faciaları ve yitirilen işçiler arasında 1'inci sırada olmamız ' kader' değil, sorumsuzluktur' dedi.
Yaşanan elim olayı kaza olarak nitelendirmediklerini belirten Öztekin, 'Kaza, öngörülmesi mümkün olmayan ya da çok az bir olasılık dahilinde bulunan durumlara denilebilir. Tüm uyarılara rağmen önlem alınmayan ve bir dizi ağır ihmallerin sonucu olan bu olaya, iş kazası değil, iş cinayeti denilebilir' şeklinde konuştu.

ÜLKEDE ACIYI YAŞAMAK, PAYLAŞMAK, DİLE GETİRMEK, SAHİPLENMEK YASAK
Ülkede acıyı yaşamanın, paylaşmanın, dile getirmenin ve sahiplenmenin yasak olduğunu vurgulayan Öztekin, Başbakanlık müşavirinin bir işçi yakınına attığı tekmelere sert tepki gösterdi. Öztekin, 'Gezi olaylarında yaşamını yitiren gençlerimizden ve yüzlerce yaralı insanımızdan hiç ders alınmadığı görülmektedir. Olayı demokratik yollarla protesto eden halkımız yine bildiğimiz manzaralarla karşı karşıya, polis müdahalesi, TOMA, su, biber gazına maruz kaldı' diye tepkisini gösterdi.
Buna benzer olayların yaşandığı ülkelerde bakan ya da başbakanların sorumluluğu gereği istifa ettiğini belirten Öztekin, ' Ama bizde ' Sandık her şeydir.' Yaşanan facialara rağmen sandıkta şekli olarak bir başarı varsa hesabımızı sandıkta verdik denilerek siyasal sorumluluğun gereği yapılmamakta, sorunların çözümü için hiçbir adım atılmamaktadır' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim