Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, Kocaeli'nden gelen heyeti Eskişehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Türkiye'de birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan Roman vatandaşların kendine has kültürlerini yaşatmaya çalıştıklarını anlatan Vali Tuna, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, 'Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan sivil toplum kuruluşlarımızın, temsil ettiği toplumların hak ve menfaatlerini gözetmesi adına yaptığı güzel çalışmaları bizde Eskişehir Valiliği olarak her zaman destekliyoruz' dedi.

Roman vatandaşlarının daha iyi bir konuma gelmeleri adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından çok güzel çalışmalar yapıldığını bildiren Vali Tuna, bu anlamda eğitimin en önemli unsur olduğuna vurgu yaptı. Sözlerinin sonunda Vali Tuna, aynı bayrak, aynı devlet ve aynı millet çatısı altında yaşayan herkesin eşit olduğunu söyledi.

Ziyareti kabulden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Romanlar Federasyonu Eskişehir Başkanı Faruk Cicili ise, Roman vatandaşlarının sorunlarına karşı duyarsız kalmayan Vali Tuna'ya teşekkür etti. (HM)

Editör: TE Bilisim