19 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında 7 öğrenciyi Portekiz'e götüren öğretmenlerin, gezi eylemlerinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin gönüllü olarak hazırladıkları destek afişini sosyal medyadan paylaştıklarını belirten Eğitim Sen şube Başkanı Serkan Demir, paylaşımı gören okul müdürünün öğrenci ve öğretmenleri tehdit ettiğini ileri sürdü.
Okul müdürünün konuyu ulusal basına servis ettiğini iddia eden Demir şöyle konuştu: ' Okul müdürü ulusal basına servis etmekle linç kampanyası başlamıştır. Linç kampanyasının ardından arkadaşlarımız hakkında başlatılan soruşturma neticesinde, Bartın Teftiş Kurulu tarafından meslekten men teklifi kararı verilmiş ve dosyaları MEB Merkez Disiplin Kurulu'na göndermiştir. Arkadaşlarımız ' Yurt dışında ülkeyi küçük düşürücü davranış' sergilemekten meslekten men edilmiştir.'
Anayasa ve uluslararası hukuk hükümlerini yok sayarak Aysun ve Sabahat öğretmeni cezalandırmak isteyenlerin aslında ifade özgürlüğünü, demokrasiyi ve insan haklarını kullanan herkesi cezalandırmak istenildiğini belirten Demir, ' Aysun ve Sabahat öğretmenimize yapılanlar hepimize yapılmıştır. Bu mücadelede hepimizindir. Verilen men cezasının sonuna kadar takipçisi olacağız' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim