Azerbaycan-Ermenistan sınırında günlerdir yaşanan gelirimi sırasında Azerbaycan topraklarında, Azerbaycan askerine karşı yaptıkları agresifliğe itiraz etmek için Eskişehir'de yaşayan Azerbaycan vatandaşları bir protesto yürüyüşü düzenledi.
SLOGANLAR ATILDI
Espark Ulus Anıtının yanındaki meydanda toplanan Azerbaycanlılara destek için Türk vatandaşlar, Türkiye'de okuyan yabancı öğrenciler de katıldı. Vatandaşlar, yıllardır Azerbaycan topraklarını işgal eden ve en son Azerbaycan sınırına girerek 12 askeri şehit ettiği nedeniyle Ermenistan'a karşı slogan attı.
DESTEKLİYORUZ
Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından düzenlenen protesto ve yürüyüşünden sonra Dernek Başkanı Cavid Aydın, 'Bizler Azerbaycan ordusunun her daim birer ferdiyiz ve devletimizi Karabağ'ı işgalden kurtarmak için alacağı her kararı destekliyoruz. Uluslararası kuruluşların ve Dünya Devletlerinin Ermenistan'ın Karabağ işgaline ve Azerbaycan topraklarına saldırısına gerekli tavrı sergileyeceklerini umuyoruz. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği olarak Dağlık Karabağ'ın işgalinin son bulmasını istiyor ve yaşanan saldırıları şiddetle kınıyoruz' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim