Baba mesleğini sürdürüyorlar

Videoyu Aç Baba mesleğini sürdürüyorlar
A
a

Sivrihisar ilçesinde yaşayan Muzaffer ve Metin Uğurlu kardeşler, babalarından öğrendikleri elekçiliği 40 yıldır sürdürüyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk

Babaları İsmail Uğurlu’dan 40 yıl önce elekçiliği öğrenen 56 yaşındaki Muzaffer ve 60 yaşındaki Metin kardeşler, Yemenici Sokaktaki 25 metrekarelik iş yerlerinde ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor.
FİYATLAR DEĞİŞİYOR
Muzaffer Uğurlu, kendilerinden sonra da elekçilik yapacak kimsenin bulunmadığını söyledi. Kasnağı, tel ve çivi yardımıyla elek haline getirdiklerini ifade eden Uğurlu, şöyle konuştu: “Küçük bir eleği 5-10 dakikada yapıyorum. Un elekleri 20 santimetre ila 40 santimetre arasında oluyor. Büyük kalburlar ise nohut, kuru fasulye, arpa, buğday gibi mahsullüleri elemekte kullanılıyor. Küçük elekler ise un ya da haşhaş için kullanılıyor. Büyük kalburları 25-30 liradan, un eleklerini de 5-15 lira arasında satıyoruz.”
KAR AMAÇLAMIYORUZ
Uğurlu, tamamen el emeği olan elek ve kalburları kişiye özel büyüklükte ve tel aralığında da imal edebildiklerini bildirdi. Eleğe olan talebin eskiye göre azaldığını anlatan Uğurlu, “İsteğe göre elek yapıyoruz. Çünkü talep olmayınca boşuna yer işgal ediyor. Talepten memnun değiliz ama mesleğimizi sürdürmek için yapıyoruz. Kar amaçlamıyoruz. Bu mesleği bir yere kadar götürmek istiyoruz” diye konuştu. AA
 
Arıman Web reklam
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Eskişehir haberleri ve Eskişehirspor haberleri için gerçek kaynağınız Son Haber Gazetesi