Yürüyüşe CHP Milletvekili Utku Çakırözer, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş da katıldı. 'İş, ekmek yoksa barış da yok', 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız', 'Emeğe uzanan eller kırılsın' sloganları atan işçiler, haklarını alana dek mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Vilayet Meydanı'na giremeyen işçiler, adına bariyerlerin yanında basın açıklamasını yapan DİSK Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, yetkililere seslenerek, 'Siz dört aydır maaş alamamak nedir bilir misiniz? Siz dört aydır evine ekmek parası götürememek ne demek bilir misiniz? Türkiye'de kriz yok diyorlar. Evet sarayda kriz yok ama fabrikalarda kriz var. Bugün işsizlik yüzde 15'lere çıkmış. Bunların hepsi krizin var olduğunu gösteriyor. Bu fabrikanın, bu işçilerin sıkıntılarının çözümü için herhangi bir adım atılmıyor' dedi.

ÇÖZÜM BULUNSUN
Şirketin içinin bilinçli boşaltıldığını iddia eden Serdaroğlu, 'Bu insanları açlığa mahkum etmenin ne demek olduğunu görecekler. İşverene de gideceğiz. Sıra ona da gelecek. Ona da diyeceğiz, bu işçilerin dört aylık maaşı ve tazminatı sizin borcunuzdur diye. Bakanlara, siyasilere işçilerin sıkıntısını anlatan mektup yazdık. Ama hala bir dönüş yok. Bu fabrikaları kurtarın dedik. Ama biz bu mücadeleyi büyüyeceğiz. Hükümeti bu sorunu çözmeye davet ediyoruz' diye konuştu.

TMSF tarafından 2009 yılında el konulan Zeytinoğlu firması geçen yıl şirkete iade edildi, bu yıl Eylül ayında ise üretim durduruldu.
MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim