Hacı Süleyman Çakır Huzurevi'nde çalışırken koronavirüse yakalanarak yaşamını yitiren Sadık Kaya'nın ailesi Huzurevi ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Aileye destek olan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Süleyman Çakır Huzurevi'nde yaşanan can kayıpları ile ilgili görevi ihmal iddialarını iki hafta önce gündeme getirdiğini hatırlatan Çakırözer, 'Huzurevinde çalışırken salgına yakalanarak hayatını kaybeden idari personel merhum Sadık Kaya'nın kronik rahatsızlığı olmasına ve bu nedenle yöneticilerinden izin talep etmesine rağmen ısrarla salgın ortamında çalışmaya zorlandığı ortaya çıktı. Merhum Sadık Kaya'nın ailesi bugün salgın döneminde görev yapan Huzurevi ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Bu süreçte Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer'in görevinden alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. Görevden alma gerekçesine ilişkin çok iddia olmakla birlikte, hakkında yürütülen ya da yürütülecek valilik soruşturmalarda kendisinin mutlaka Süleyman Çakır Huzurevimizdeki ölümcül ihmallerden de sorumlu tutulması zaruridir' ifadelerini kullandı.
SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN
Salgın döneminde Huzurevinde vekil kurum müdürlüğü yaptırılan Meryem Türk'ün daha önce hiç yaşlı bakım deneyimi olmadığını öne süren Çakırözer, ölümler sonrasında bir başka kuruma yönetici olarak atandığını belirtti. Çakırözer, '20'nin üzerinde can kaybı yaşanan böylesine vahim bir olayda bu ihmaller, suiistimaller mutlaka yargının konusu olmalıdır. Buradan Sayın Valimize bir kez daha henüz açılmamışsa bu soruşturmaların bir an önce açılmasını, açılan soruşturmaların da bir an önce sonuçlandırılarak hem sorumlular hakkında adli süreçlerin başlatılması hem de kamuoyunun bilgilendirilmesi çağrımızı yineliyorum. Eskişehir Valiliğimizi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızı ve Cumhuriyet Savcılarımızı bu sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi ise devletin yapması gereken tek şey soruşturmaları derhal başlatmak, sorumluları cezalandırmak ve yaşamını yitirenlerin ailelerine ve kamuoyuna sonuçlar hakkında aydınlatıcı bilgi vermektir' şeklinde konuştu.
'ELİMİZDE BELGELER VAR'
Çakırözer'den sonra açıklamalarda bulunan merhum Sadık Kaya'nın kızı Merve Kaya, 'Babam huzurevinde çalışırken kronik hastalıkları olduğuna dair elimde 2008'den bugüne kadar olan bütün doktor raporları mevcut olduğu halde huzurevinde ne kadar izin istese de izin verilmedi. İçeride 60 gün yıllık izin birikintisi olduğu halde onu da kullanmasına izin vermediler. Emekliliği dolalı 8 sene geçmişti. Emekli olmasına da izin verilmedi. Çalışmaya zorlandı ve üstüne yatarak çalışmak gibi bir zorlama da oldu. resmen babam ölüme terk edildi. Biz bu aşamada bizim canımız yandığı kadar gerekli sorumluların da canının yanmasını istiyoruz. Bu konuda da suç duyurunda bulunduk. Ne gerekiyorsa yapacağız' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim