Kurban bağışlarının kabul edilmeye başladığını belirten Türk Kızılay Şube Başkanı Temizsoy, 'Bizim Kızılay modeli dediğimiz model kurban bağışı yapıldıktan sonra yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Bu model en verimli model. Biz bağışlanan kurban etlerini konserve haline geldikten sonra bir yıl boyunca dağıtabiliyoruz' diye konuştu.
ESKİŞEHİR BEŞİNCİ
2019 yılında yönetime geldikten sonra 20 bin adet konserve kıyma ve kavurmayı ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını ifade eden Temizsoy, '2019 kurban bayramında aldığımız bağışların çoğunu bu süreçte evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahipleri vatandaşlara dağıttık' şeklinde konuştu. 2019 yılında Eskişehir'in en çok bağış yapan iller arasında beşinci olduğuna dikkat çeken Temizsoy, 'Bizler hangi şehir ne kadar bağış aldıysa o orana göre dağıtım yapılıyor. Burada 2019'da Eskişehir'den ciddi bir bağış toplamıştık. Türkiye'de beşinci il olduk Eskişehir Kızılay Şubesi olarak. Biz burada beşinci olmakla yetinmiyoruz bu yılki hedefimiz ilk üçe girebilmek' ifadelerini kullandı.
NASIL BAĞIŞ YAPILIR?
Bağışların nasıl yapılacağını da anlatan Temizsoy, 'Bizim whatsap hattımızdan 0549 722 26 26 numaradan bize ulaşabilirler. Dilerlerse evlerinden çıkmak istemezlerse biz evlerine gidip bağışı alıyoruz makbuz karşılığında. Daha sonra şubemizin IBAN numaralarına bağışlarını yollayabilirler. Türk Kızılayı Eskieşhir Şubesi IBAN No: TR98 0001 1700 0018 6856 25. Kızılay'ın genel merkezinin internet sitesinden kredi kartıyla kurban bağışı olabiliyor. Ama orada da şehir olarak Eskişehir'i seçerlerse biz bundan faydalanabiliyoruz. Yani o bağış tekrardan Eskişehir'e geri geliyor. 2020 yılı kurban vekalet fiyatlarımız da yurt içinde kesilmesi isteniyorsa 1.050 TL, yurt dışında kesilmesi isteniyorsa bağışçımız tarafından 850 TL rakamlarımız var' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim