Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 81 ilde Millet Bahçesi yapılması yönünde verdiği talimat ile Eskişehir'de yapılması planlanan Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Özdemir Çakacak, 'Millet Bahçesi'ne geçenlerde gittim, ziyaret ettim. O herhalde baharda bitecek. Hızlı gidiyor' ifadelerini kullanmıştı.
8 ADET RUHSAT VERDİK
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik de Millet Bahçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Millet Bahçesi'nin TOKİ eliyle yapılan bir yatırım olduğunu kaydeden Çelik, 'Biz Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olarak TOKİ'yle doğrudan bir bağımız yok. Sadece bize Ankara'dan bağlı bir kuruluş. Ama ben şehrin bir yatırımı olduğu için takip ediyorum. Şu anda imar planları tamamlanmış bir şekilde. Bizzat Çevre Şehircilik Bakanlığı ile imar planları yapıldı. İlimizde bu iş zannediyorum ki yapılamadı ki hızlı bir şekilde bakanlıkla yapıldı. Ruhsatlarını da biz bize verilen kanun ve yetki ile sürecin hızlı yürütülmesi amacıyla biz verdik. Biz oraya 8 adet ruhsat düzenledik' dedi.
PEYZAJ KISMI KALDI
Sahadan aldığı bilgilere göre Millet Bahçesi'nin tamamlanma aşamasında olduğunu söyleyen Çelik, 'Zannediyorum ki 2020'nin başlarında inşallah şehrimiz 52 küsur dönümlük muazzam güzellikte bir yeşil alanı kazanmış olacak. Şu anda peyzaj kısmına süreç kaldığı için, peyzaj kısmını kış şartlarında yapamayabilirler. Zannediyorum ki ilkbaharın ilk günlerinde peyzajı tamamlanmış olur. En son sahada yaptığım incelememde işin zaten büyük bir kısmının tamamlandığını görmüştüm. Otopark hemen hemen tamamlanma aşamasında' ifadelerini kullandı. HM

Editör: TE Bilisim