Yürüyüşe, Anadolu Üniversitesinin tüm fakültelerinden öğrencilerin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da katıldı.

Valilik Meydanı'nda Atatürk anıtına Rektör Çomaklı tarafından çelenk koyulmasıyla başlayan yürüyüşte öğrenciler giydikleri farklı kıyafet ve yaptıkları birbirinden ilginç makyajlarla vatandaşların ilgisini çekti. Renkli görüntülere sahne olan Bahar Yürüyüşünde şarkılar söylenerek danslar edildi.
Bahar Şenliklerini değerlendiren Rektör Prof. Dr. Çomaklı, 'Bahar gelince insanların kimyasında bir değişme oluyor güneş açıp kıştan çıkınca. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak öğrencilerimiz ile beraber hem baharın gelişini kutluyoruz hem de mezuniyeti yaklaşan öğrencilerimiz var. Onlarla biraz heyecanlarını paylaşmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Her fakülteden, her birimden katılan öğrencilerimiz var. Çiçekçilerimiz var, sporcularımız var. Böyle değişik kostümlerle çiçeklerimizi dağıtacağız, yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Hem Eskişehir halkına hem de Türkiye Cumhuriyetindeki diğer üniversitelerimize aynı birlikteliği diliyoruz. Herkes hünerlerini sergiliyor burada' ifadelerini kullandı. Rektör Çomaklı'nın konuşmasının ardından toplu halde yürüyüşe geçen öğrenciler, Valilik Meydanından başlayarak Hamamyolu caddesi üzerinden Adalar mevkisine geçti. Öğrenciler ve Rektör Çomaklı, yürüyüşü izleyen vatandaşlara da çiçek verdi. İHA
Editör: TE Bilisim