CHP Milletvekili Çakırözer'in 17 farklı Bakanlığa ilettiği sorunlar şu şekilde

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BÜTÇESİ:
Alpu'da termik santral kurulmasını istemiyoruz.Alpu Ovamız bir taraftan doğal sit alanı (Büyük Ova) ilan edilirken diğer taraftan verimli topraklar üzerinde termik santral kurma çalışmaları başlatılıyor. Anadolu'muzun buğday deposu Alpu Ovamızı, sağlığımızı, geleceğimizi yok edecek termik santral fikrinden bir an önce vazgeçilmelidir. Siz Tarım Bakanı olarak kabinede bu konuda Eskişehir çiftçisinin, hayvan üreticisinin yanında olmalısınız.Ziraat Odalarımızın 'toprak analiz desteği' talebi karşılanmalıdır. Tarımsal danışmanlık desteği gözden geçirilmelidir.40 ilin yararlandığı İPARD (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı – Kırsal Kalkınma Programı) fonlarından Eskişehir de yararlanmalıdır.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI:
Mihallıççık-Beypazarı yolu karayolu ağına alınmalıdır. Karayolları 46'ncı Şube Şefliğinin şehir içindeki şantiyesinin yeni tahsis edilen yere bir an önce taşınması sağlanmalıdır. Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunun genişletme çalışması bir an önce tamamlanmalıdır.Eskişehir'imizin sanayi değerlerinden TÜLOMSAŞ daha fazla desteklenmeli ve yerli tank, araba ve uçak motorları TÜLOMSAŞ'da yapılmalıdır.Eskişehir'imizden tarifeli uçak seferleri başlatılmalı, havalimanımızın lojistik amaçlı kullanımı için projeler üretilmelidir.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI:
TMMOB ve bağlı odalara ilişkin baskı ve kısıtlamalar bir an önce sonlandırılmalıdır. Türkiye'nin, Eskişehir'imizin en önemli milli değerlerinden olan Şeker Fabrikalarımız özelleştirilmemeli, daha fazla yatırım yapılarak kapasitesi ve ülkemize katkısı arttırılmalıdır. İleri Teknoloji Üniversitesi artık Eskişehirlileri oyalamadan bir an önce kurulmalıdır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI:
Eskişehir merkezde deprem riski nedeniyle yıkım kararı alınan okulların yeniden inşa çalışmalarına bir an önce başlanılmalı, öğrenci, öğretmen ve velilerin yaşadığı mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir. Yeni sınav sisteminde, özellikle sosyal bilimler alanında, sosyal dersleri veren öğretmenlere ve başta felsefe öğretmenlerine ihtiyaç duyulmayacağı yönünde kaygılar vardır. Bu kaygılar bir an önce giderilmelidir. Eskişehir'de Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu yönetimi tarafından 5'inci sınıfa kayıt yaptıran öğrencilere 23 Ağustos 2017 tarihinde seçme sınavı yapıldığı ve bu sınava giren her öğrenciden 20 lira para alındığı, bu öğrencilerden bu parayı ödeyenlerin okula yerleştiği, ödemeyenlerin yerleştirilmediği iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur? Doğruysa soruşturma başlatılmış mıdır?

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI:
Sanayi ve Ticaret Odalarının seçimlerinin ertelenmesinin gerekçeleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Ticaret Odası üyelerine de esnaf kefalet kooperatiflerinde olduğu gibi uygun kredi imkanları sağlanmalıdır.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI:
Taraftar kültürü ve başarılarıyla Anadolu kulüplerine örnek olan Eskişehirsporumuza söz verilen destekler bir an önce verilmelidir. Bizler sadece Eskişehirlileri değil tüm Türkiye'yi gururlandıran 'Kırmızı Şimşekler'in başarılarla dolu mazisinde olduğu gibi yeniden şampiyonluklara imza atacağına inanıyoruz. Amatör kulüplerimiz desteklenmeli.Eskişehir'imizde de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) oluşturulmalıdır. Eskişehir'imizdeki stadyumun ismi Atatürk Stadyumu'dur ve Atatürk Stadyumu olarak kalmalıdır. Eskişehir'deki yurt kapasitesinin artırılması sağlanmalıdır. Odunpazarı Belediyemizin Vadişehir Mahallesinde yapmak istediği saha için gerekli iznin verilmesi konusunda yardımcı olun.

SAĞLIK BAKANLIĞI:
SMA hastalarının tedavi süreçleri hükümet tarafından karşılanmalı ve hastalık tiplerine göre ayrım yapılmamalıdır.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI:
Partiniz iktidarında trafik kazası sayısında olağanüstü bir artış gözlenmektedir. Yolların daha güvenli hale getirilmesi konusunda Bakanlığınıza düşen çalışmalar ivedilikle takip edilmelidir. Belediye Başkanlarımız yurtdışına çıkamıyor. Bir belediye başkanımız hangi partiden olursa olsun yurt dışına çıkış yasağı Türkiye'nin uluslararası alanda imajını zedelemektedir. Türkiye'nin uluslararası alanda zaten çok iç açıcı konumda olmayan demokrasi imajı daha da zedelenmemelidir!

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI:
Turistik bir destinasyon haline gelen Eskişehir'imizi daha fazla yurttaşımızın ziyaret edebilmesi için de Eskişehir'imizdeki hava alanı işler hale getirilmelidir.Yirmi dört yıldır tamamlanamayan Sazova Kültür Merkezi bir an önce tamamlanarak Eskişehir'imize kazandırılması için Tepebaşı Belediyemize destek verilmelidir.Aynı şekilde, bir önceki Bakan Sayın Nabi Avcı tarafından sözü verilen Kızılinler Termal Tesisimiz de Eskişehir'e kazandırılmalıdır.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI:
Engellilere iş istihdamı konusunda gerekli çalışmalara bir an önce başlanılmalıdır. 30 bine yakın emekli astsubayın 'sicil affı' talepleri karşılanmalıdır.Emeklilerden alınan sağlık kesintileri ortadan kaldırılmalıdır. Taşeron işçilerin kadro talepleri bir an önce karşılanmalıdır.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI:
Eskişehir'de Tepebaşı ilçemiz sınırları dahilinde yapılması planlanan kömürlü termik santral fikrinden bir an önce vazgeçilmelidir. Çünkü;Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamlarına göre Türkiye'nin hemen hemen tüm illerindeki hava kirlilik düzeyi Dünya Sağlık Örgütü'nün normal kabul ettiği değerlerin çok üzerindedir. En kirli havaya sahip 10 şehirden 8'inin Türkiye'de olduğu değerlendirmesi yapılmaktadır.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI:
Alpu'da kurulması planlanan termik santral fikrinden bir an önce vazgeçilmelidir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak bu konuda çevrenin yanında, ormanın yanında, su kaynaklarının yanında olmanızı bekliyoruz.Eskişehir'imizin mesire alanları arasında yer alan Musaözü, Fidanlık gibi alanların Eskişehir halkına daha iyi hizmet verebilmesi için belediyelere tahsisi yapılmalıdır.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI:
Eskişehir'imiz savunma sanayisi ve havacılık açısından mevcut kabiliyetine yeni yatırımlar eklenmelidir. TEI, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi gibi var olan altyapı, ekonomiye daha etkin şekilde kazandırılmalıdır.TÜLOMSAŞ ve TEI'nin motor çalışma grupları desteklenmelidir.Eskişehir'imizde kargo taşımacılığı için bölgesel bir model oluşturulmalıdır.Alpu'nun Osmaniye köyünden Burak Küçüksu ismindeki bir erimiz darbe gecesi hiçbir şeye bulaşmadığı halde 16 aydır tutuklu bulunmaktadır. Onun ve benzer durumdaki suçsuz erlerin tahliyesini istiyoruz.
MALİYE BAKANLIĞI:
Eskişehir Kazım Taşkent Şeker Fabrikamızın da aralarında yer aldığı Şeker Fabrikalarımızın özelleştirilmesine karşıyız. Şeker Fabrikalarımızda yılardır yılda altı ay çalıştırılan geçici işçilerimizin artık kadroya alınmasını istiyoruz.
DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI:
Kırımlı hemşehrilerimizin taleplerinin giderilmesini istiyoruz.
ADALET BAKANLIĞI:
OHAL KHK'sı ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen ve bilim insanlarının bir an önce okullarına, kurumlarına geri dönmesini ve OHAL'den Olağan Hale geçilmesini istiyoruz.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI:
Eskişehir Odunpazarı Belediyemizdeki Küçük Sanayi Bölgesi'nin geleceğine ilişkin planlarınız nedir?Eskişehir'imizin Mahmudiye ilçesi için verdiğiniz süpürme aracı sözü hala yerine getirilmemiştir. Önümüzdeki kısa dönemde bunun gönderilmesini istiyoruz. HM
Editör: TE Bilisim