2013'te açılışı yapılan ve balmumu heykel müzelerinin Türkiye'deki ilk örneği olan 'Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde, Başkan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı, başta Atatürk olmak üzere tarihi, kültürel karakterler ile geçmişten günümüze bilim, medya, sanat, siyaset ve spor dünyasında yer alan 200'ü aşkın ünlü isimlerin heykeli bulunuyor.
Geliri engelli ve kız çocuklarının eğitimi ve sağlık konularına harcanan 'Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi' Eskişehir'in kent turizmine büyük katkı sağlarken, kuruluşunun üzerinden geçen 9 yılda, 3 milyona yakın ziyaretçi ağırladı.
Hafta sonları, bayramlar ve özel günler başta olmak üzere turizm sezonu ile büyük bir ilgi gören müzedeki balmumu heykeller, benzerlikleri ile de ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor.
Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde bulunan müzede yerli ve yabancı ünlü isimler de yer alırken, son yıllarda yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de müzeye yoğun ilgi gösteriyor.
Balmumu Heykeller Müzesi'nde heykelleri gören başta gençler ve öğrenciler olmak üzere her yaştan ziyaretçi bol bol fotoğraf çektirirken, dünya ve ülke tarihine geçerek büyük başarılara imza atan isimlerin müzede, balmumu heykelleri ile hatırlatılmasından mutlu olduklarını ifade ediyorlar.

Editör: TE Bilisim