Eskişehir'e gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir mekanda basın mensuplarıyla buluşarak kahvaltı yaptı. Burada açıklamalarda bulunan İnce, hem hükümeti hem de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Özellikle Türkiye'deki yoksul çocuklara dikkat çeken İnce, 'Biz, Memleket Partisi olarak yoksul ailelerin çocuklarını gündemde tutmak istiyoruz. Onlara yardımcı olmak, sorunlarını çözmek istiyoruz. Daha çok sağlık sorunu yaşıyor, yoksul ailelerin çocukları. Gelişim problemi yaşıyorlar. Sosyal dışlanmışlık yaşıyorlar. Bireysel gelişimleri hemen hemen hiç yok. Eğitimde başarısız oluyorlar' ifadelerini kullandı.
YANLIŞTAN DÖNÜN
Son günlerde yasaklama haberleriyle gündeme gelen Eskişehir ile ilgili konuşan İnce, 'Eskişehir Türkiye'nin en modern, en çağdaş kentlerinden birisi. Eskişehir yüz akı kentlerimizden birisi. Buranın konser yasaklarıyla, festival yasaklarıyla, ilkel işlerle anılmasını istemiyoruz. Yani Türkiye'de kafası karışık bir iktidar var. Otobüslerde bile maske yasağını kaldırıyor, pandemi bitmiş demek ki ama müzik yasağına devam ediyor. Kadınların kıyafetiyle uğraşmak, ahlak bekçiliği yapmak, konser ertelemek, festival ertelemek orta çağ işidir. Valiye sesleniyorum; Eskişehirliler modern, çağdaş insanlardır. Sen buraya gelmiş bir memursun. Eskişehir böyle hatırlanmaz ama sen ilkel bir adam olarak hatırlanırsın. Bu yanlışlarınızdan bir an önce vazgeçin. Bugün kadınların kıyafetini konuşursak, konserleri konuşursak, unutmayın yarın çalışan kadınları konuşuruz. Kadınlar çalışsın mı çalışmasın mı meselesine kadar gider bu iş' şeklinde konuştu.
SIKINTIMIZ YOK
İnce, 'Anket yaptırdınız mı?' sorusuna ise 'Yaptırdık. Barajı da geçiyoruz. Merak etme. Baraj sorunumuz yok. O konuyla ilgili sıkıntımız yok. Memleket Partisi olarak yüzde 7'yi geçiyoruz' yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim