Eskişehir'e 70 km uzaklıkta bulunan Sivrihisar'ın Kaymaz Mahallesi'ne Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan 2. Maden Atık Depolama Tesisi Projesi'nin ÇED raporu yayınladı.
TEHLİKE OLUŞTURACAK
Proje ile ilgili konuşan Mustafa Elagöz, halkın sağlığının tehlikeye atıldığını belirterek, 'Söz konusu 2. Maden Atık Depolama Tesisi'nin hayata geçirilmesi halinde, altın madeninin siyanür ile temizlenmesinden sonra ortaya çıkan atıklar insanların yaşam alanlarının bitişiğinde olan yere yapılacak dev bir gölete bırakılacaktır. Bu tehlike Sivrihisar'a bağlı Kaymaz Mahallesi başta olmak üzere Yaverören, Cerenli, Selimiye, Paşakadın ile Çifteler'e bağlı Zaferhamit Mahallerinde yaşayanları, tüm Sivrihisarlıları ve Eskişehirlileri yakından ilgilendirmektedir. Bu atık tesisi, başta insan sağlığı olmak üzere bölgedeki tüm ekolojik sistem için büyük tehlike oluşturacaktır' diye konuştu.
TEPKİ VERMEYE CAĞIRDI
Eskişehir Barosu olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklarını söyleyen Elagöz, 'İnsan haklarını korumakla yükümlü olan, insanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını öncelik olarak gören Eskişehir Barosu, yaşanacak hukuki sürecin her zaman takipçisi olacaktır. Buradan tüm Eskişehir halkını konuya duyarlı olmaya, gerekli toplumsal tepkiyi vermeye davet ediyoruz' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim