CHP Milletvekili Utku Çakırözer Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışı öncesinde Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz'ü ziyaret ederek, iktidarın baroların yapısı ve seçim sistemini değiştirme girişimleri karşısında, Eskişehir Barosu ile dayanışma gösterdi.
DESTEK VERDİ
Baroların Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin sağlamlaştırılması konularını kendilerini öncelik edindiğinin altını çizen Çakırözer, 'Barolar her zaman temel hak ve özgürlüklerin, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının gerçek anlamda sağlanması için çalışmaktadır. Barolarımız anayasal güvence altındaki kurumlarımızdır. Nerede bir toplumsal sıkıntı, bir sorun varsa barolar ve avukatlarının her zaman orada olduğunu biliyoruz' dedi.
SUSTURULAMAZ
Çakırözer, 'Alpu'da yapılmak istenen termik santrali için hazırlanan ÇED raporlarında, 'Andımızın' kaldırılmasında, gazeteci davalarında ve kadın cinayetleri başta olmak üzere yurttaşların karşı karşıya bırakıldığı tüm davalarda halkın yanında barolar ve avukatları oldu. Bu yüzden toplumun avukatı baroların susturulmaya çalışılmasında asıl hedef barolar değil, halktır. Bizler bu süreçte baroların destekçisiyiz ve her zaman yanındayız' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim