Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi iş birliği ile hayata geçen Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi İş ve Ticaret Merkezi Çadır Alanı'nda gerçekleşen açılış törenine CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, STK temsilcileri katıldı. Projenin kutsal olduğunu kaydeden Küpeli, 'Birçok ailemizin engelli evlatlarından dolayı özgürlükleri yoktu. Ama biz sabah çocuklarımızı alarak akşama kadar üretime kazandırdığımızda ailelere de özgürlük katıyor. Öğrenciler ürettiklerini dışarıda gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Burada sanayicilerimizden de beklentimiz var. Üretim akışı uygun olan sanayicilerimizin bu atölyeye iş göndermelerini rica ediyoruz. Onun dışında eğitimlerini tamamlayan gençlerimizin hatlarında üretim uygun olmaları durumunda bu gençleri bu evlatları istihdam etmelerini bekliyoruz. Bu konuda bize destek veren sanayicilerimizin sayılarının artırılması çok önemli. Böyle bir talep olursa kapasitemizi arttırma kararlılığımız var' diye konuştu.
AİLELERE DE YARDIMCI OLDU
Almanya'ya gittiğinde montaj atölyesinin büyüğünü gördüğünü ve çok etkilendiğini anlatan Ataç, 'Gökkuşağı kafenin 8 yıl oldu açılalı. Burada en büyük desteği kadınlarımız veriyor. Gökkuşağı kafede bazı projeler yaptık. Bu projeler kapsamında yapılan eğitim çalışmalarından sonra kafe dışında çalışmaya başladılar. Maaşlı ve sigortalı olarak. Maalesef bugün toplumun yüzde 12 civarında engellimiz var. Bakın 20 yaş üzerinde engellinin gidebileceği hiç bir yer. O nedenle aileler dışarı çıkmadan vakit geçiriyor. Ama bu tip çalışmalarla çocuklarımızın başarı öyküsü oluyor. Sosyalleşiyor, iş yapmanın gururunu yaşıyor. Beraber uzun aylar evde olduklarında belki bir elektrik faturası için dışarı çıkamıyorlardı ama şimdi güvendikleri bu sistem ailelerin de günlük işlerini görmelerine yardımcı oldu' ifadelerini kullandı.
KULAK VERİN
Bugün bu projenin Türkiye'de tek ve bir ikincisinin olmadığına vurgu yapan Ataç, 'Bu proje aynı zamanda organize sanayi bölgelerinde de ilk proje. Ne kadar gencimize ulaşırsak o kadar gence katkı sunarız. Bugünkü açılış noktamızda yapılan montajlar 70 bin parçanın 1 ay içinde montajı yapılmıştır. Baycan fabrikamız işin başından beri 6 çocuğumuzu istihdam ediyor. Bu çocukları hem maaşa geçirip sigortalattı. Ricam diğer fabrikalar da bu çağrıya kulak versinler, gençlerimizin yapabileceği işler varsa onları da katalım' dedi. Konuşmaların ardından Küpeli ve Ataç birbirlerine teşekkür plaketi verdi. daha sonra Atölyenin açılışı yapıldı. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim