Öğrenciler, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi'nin hayata geçirildiği Yaşam Köyü'nü gezdi. Yaşam Köyü'nde yer alan akıllı şehir ve sürdürülebilirlik çalışmalarını yerinde gören 65 öğrenci, burada yetkililerden bilgiler aldı. Gezinin ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı ziyaret eden öğrenciler, Yaşam Köyü ve Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi hakkında Başkan Ataç'ın sunumunu dinledi.
DEĞERLİ TECRÜBE
Buluşmada konuk heyet adına konuşan Eskişehir Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşe Ürkel Boz, '17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi isimli projemiz kapsamında Ankara'dan misafirlerimiz var. Tepebaşı, örnek sürdürülebilirlik çalışmaları ve Küresel Model ödülü ile öğrencilerimiz için çok değerli bir tecrübe oldu' diye konuştu.
KÜRESEL MODEL
Remourban hakkında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Başkan, '2014 yılında Remourban projesine dahil olduk. İngiltere, İspanya ve Türkiye'den Tepebaşı'nın da aralarında yer aldığı 3 kentin deneyimleri ve vizyonları, öncü ve yol gösterici seçildi ve bu kentler, çevre dostu ve sürdürülebilir akıllı kent projeleriyle kentsel dönüşümleri başlattı. 52 ülke ve 500'den fazla katılımcı ile Birleşmiş Milletler örgütünün destekleriyle Etiyopya'nın ve Afrika Birliği'nin başkenti Addis Ababa'da gerçekleştirilen 'Akıllı Kent Gelişimi' alanında 'Küresel Model' ödülüne layık görüldük. Tepebaşı artık Küresel Model' sözlerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim