İzmir Büyükşehir Belediyesinin toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırıcı fikirlerle üretilen projeleri değerlendirdiği İzmir Yıldızı Ödül Töreni'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğünün yürüttüğü, Türk ve mülteci tarım işçisi kadınlara verilen kadın sağlığı eğitimi; yerinde danışmanlık ve eğitim çalışmaları kapsamında ilçelerde verilen ücretsiz psikolojik danışmanlık, kadın sağlığı eğitimi, beslenme ve diyet danışmanlığı hizmetleri; şiddet mağduru kadınların sosyal hayata katılımını kolaylaştırmak için düzenlenen Forum Tiyatrosu; kadınlara araba bakım kursu ve evde tamir kursu ile 2015 yılından bu yana sürdürülen hava karardığında kadınların durak beklemeksizin istedikleri yerde belediye otobüslerinden inmelerini sağlayan İki Durak Arası Uygulama Projesi çalışmaları sebebiyle ödül verildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Bizim duayenimiz, önderimiz, sevgili abim Yılmaz Büyükerşen bugün bizlerle beraber ve bizleri onurlandırıyor' sözleriyle başladığı açılış konuşmasında toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarının önemine vurgu yaptı.
Ödülünü Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer'den alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Kardeşim Tunç Soyer'e ve tüm konuklarına çok teşekkür ediyorum. Kadın ve erkek ayrımı kadar saçma, akıl almayan bir ayrım söz konusu olamaz. Bir elmanın yarısı kadınlar, diğer yarısı erkeklerdir, bu kadar basit. Ancak ne yaparsak yapalım, kadınları bugüne kadar şiddetten kurtaramadık; Ama kurtaracağız, biz erkekler bunda kesin kararlıyız'sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Büyükerşen, kadınların görevlerinde erkeklerle kıyaslandığında daha çalışkan, daha titiz ve başarılı olduklarını belirterek, bu nedenle de Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde kadınların yönetimdeoransal olarak daha çok yer aldığını ifade etti.
Başkan Büyükerşen 'Bu ödülü almamıza vesile olan, Sosyal Hizmetler Dairesinin kadın hakları ve ihtiyaçları için projeler üretençok çalışkan kadınlar takımıdır. Onlara çok teşekkür ediyor ve bu anlamlı ödülü tüm çalışan kadınlar adına alıyorum. Çalışmayan erkek çoktur, çalışmayan kadın yoktur. Bizi bu ödüle layık gören sevgili Tunç Soyer'e ve ekibine teşekkür ediyorum.Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm kadınlarımıza kutlu olsun' dedi.
Editör: TE Bilisim