Delegelerin seçime ilgi göstermemesine ise Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç sitem etti. Kongrelere katılımların son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ataç, 'Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde başarılı olmak zorundayız, yoksa ülke farklı noktalara gidiyor. Erkeği ile kadını, genci ve çocuğu ile çalışmamız lazım. Bunu her zaman ifade ediyorum. Daha önce de söylediğim gibi katılım olmadığı zaman ne olduğunun çok iyi örneği bu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 milyon insanımız oy kullanmadı. Seçilen Cumhurbaşkanı yüzde 34-35 oranla yüzde 51'i elde etti. Bunun nedeni o kullanılmayan 14 milyon oydu. Mazeret yok. Partimiz bir seçim yaptıysa içinize siner sinmez, partimizin dediği noktada hepimiz mücadele etmek zorundayız. Şimdi oy kullanılmadı da ne oldu? Resmen o paralelde oy kullandınız anlamına geliyor bu' diye konuştu.

OY KULLANMAK DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ KURALI

Oy kullanmanın demokrasinin en önemli kuralı olduğuna dikkat çeken Ataç, 'İşinizi gücünüzü bırakıp kongre varsa kongreye koşup buradaki değerlendirmeleri yapıp oyumuzu kullanacağız. Bu demokrasinin en önemli kuralıdır. Oy cebinizdeki paradan daha kıymetlidir. Bunu her defasında söylüyorum. Onun için lütfen kongremize ilgisiz davranmayalım. Çünkü buraları yüceltecek olan biz üyeleriz. Eğer biz buralarda olmazsak buralara gelir başkası sahiplenir. Burada bir olağanüstü seçim var. Seçilecek arkadaşlar ve biz kol kola çıkacağız. Dışarıda kimseye eleştirme hakkı vermeyeceğiz. Onun için seçilecek başkanı ve yönetim kurulunu kutluyorum' dedi.

2015'TE PARTİMİZİN İKTİDAR OLACAĞINA İNANANLARDANIM

Başkan Ataç'tan sonra konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise Türkiye nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: 'Partimizin yasal organları tüzük gereği nasıl çalışması gerekiyorsa o prosedür işliyor. Ancak 8 ay sonra bir seçime gidiyoruz. Ve seçimin erkene alma ihtimali tartışılıyor, konuşuluyor. Seçmenin yarısı kadın, nüfusumuzun yarısı kadın dolayısıyla siyasi partilerimizin kadın örgütlenmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Ben bugün yapılacak seçimde kazanacak olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Kongreler yeni başlangıçları yaratmalı, kırgınlık olmamalı, tartışma kongreden sonra bitmeli ve önümüze bakmalıyız. Partimizin 2015'te iktidar olacağına inananlardanım. O nedenle bu doğrultudaki çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğini düşünüyorum. Size bu yolda kolay gelsin diyorum.'

Başkanların konuşmasından sonra kürsüye çıkan Başkan adayı Hatice Kılıç, aydınlık geleceğin güçlü kadın, güçlü örgütle gerçekleşeceğini ifade ederek tüm CHP'lileri birlik olup iktidara yürümeye davet etti.

Daha sonra konuşan Serpil Öztürk ise kenarlarda kalmış kadınları aktif hale getireceklerini ifade ederek 'Biz kadınların sesi olacağız gücü olacağız yanlarında olacağız kendilerine güvenmeleri ezilmemeleri için doğru yere geldiklerine inanmalarını istiyoruz' şeklinde konuştu. ESRA YÜCEL

Editör: TE Bilisim