Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Gaye Usler, Çeltik ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği'ni (ÇEL-DER) ziyaret etti. Dernek binasında ÇEL-DER Başkanı Mehmet Taş ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Başkan Kurt ve Usluer, hemşehri derneklerinin önemine dikkat çekti. Birliktelikleri için ÇEL-DER'lileri tebrik eden Başkan Kurt ve Usluer, ÇEL-DER'e her zaman destek olacaklarını söyledi.

ÇEL-DERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Hemşehri derneklerinin birlik, beraberlik olsun; bölgenin dertleri çözülsün diye kurulduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, ancak zaman içinde yaşanan sorunlar ile bu derneklerin parçalandığını söyledi. 'Hemşehri derneği parçalanmadan, birlikte olursanız güç. Ben, sizdeki bu dayanışmayı çok beğeniyorum. 4 ili kapsayan başka bir dernek yok. Afyon, Konya, Ankara, Eskişehir… Ben gittim o köyleri gezdim. Köydeki insandan çok, hemşehrileriniz Eskişehir'de yaşıyor. Burada güçlü bir imajınız olabilir. Bu da birlikte hareket ederek sağlayabilirsiniz' diyen Başkan Kurt, ÇEL-DER yönetimine kolaylıklar diledi. Başkan Kurt, ÇEL-DER'e destek olmayı sürdüreceklerini belirtti.

USLUER: 'ORTAK İYİYİ BİRLİKTE İNŞA EDEBİLECEĞİZ'
Çeltik ve yöresinin birbirine bağlı olduğunu ifade eden CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, sürekli dayanışma içinde olduklarını kaydetti. 'Herkesin farklı farklı siyasi görüşleri olabilir ama hemşehri olma bazında birleşiyorsunuz. Çünkü sizleri birbirine bağlayan aile öyküleri, geçmişiniz var. Siyasette bir şekilde yaşamımızın her alanında var. Çünkü, bu ülkede yaşıyoruz ve hepimiz daha iyi yaşalım istiyoruz. Çocuklarımız, daha iyi ve huzurlu bir ülkede yaşasın istiyoruz. Esasen hepimizin amacı, o parti bu partiden ayrı olarak, ortak iyide buluşmak. Ortak iyinin hepimizin ortak iyisi olması' diyen Usluer, herkesin bu ülkede insanca yaşayabilmesini istediklerini söyledi. Ortak iyiyi birlikte inşa edebileceklerini vurgulayan Usluer, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Ortak iyi noktasından birbirimizden ayrılmamak, birbirimizi dinlemek, iletişime açık olmak ve birbirimizi anlayabilmek. Bence birbirimizden ayrılmamamızı ve büyümemizi sağlayacak olan o tutkal oluşturacak. O tutkal da iletişim ve birbirimizi anlayabilmemiz. Hepimizin kökleri aynı. Bir hemşehri derneğinin ötesinde, hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Ben önce başkanımı, sonrada başkanımın öncülüğünde bir araya gelen sizleri kutluyorum. Sizlerin varlığı bu yörede güç oluşturuyor.'

BAŞKAN KURT'A FAHRİ DERNEK BAŞKANLIĞI VERİLDİ
Dernek çalışmaları hakkında Başkan Kurt'a ve Usluer'e bilgi veren ÇEL-DER Başkanı Mehmet Taş, Türkiye'nin farklı illerinde 7 dernek şubesi açtıklarını söyledi. Taş, Başkan Kurt'a ve Usluer'e sürpriz yaptı. 19 Mart'ta yönetim kurulunda aldıkları karar ile Başkan Kazım Kurt'u fahri dernek başkanı ilan ettiklerini duyuran Taş, Başkan Kurt'un fotoğrafını da fahri başkan olarak duvara astıklarını söyledi. 25 Mart'ın Gaye Usluer'in doğum günü olduğunu belirten Taş, Usluer'in doğum gününü kutladı. Çok duygulandığını ve mutlu olduğunu dile getiren Usluer, Taş ve ÇEL-DER üyelerine teşekkür etti. ÇEL-DER'in fahri başkanı ilan edilen Başkan Kazım Kurt ise bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Başkan Kurt, TAŞ ve ÇEL-DER üyelerine teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim