Vadişehirli hemşehrileri ile sohbet eden Başkan Kurt, onların talep ve isteklerini dinledi, notlar aldı. Başkan Kurt, Vadişehirlilere spor salonu ve yüzme havuzu müjdesi de vererek 'İhalesini yaptık, ekonomik kriz etkilemezse umarım seneye spor salonunuz ve yüzme havuzunuz da bitecek' dedi.

Alan çalışmaları ve vatandaş buluşmaları ile sık sık hemşehrileri ile bir araya gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bu kez 'Muhabbet Lazım' diyerek hemşehrileri ile buluştu. Vadişehir Mahallesi'nde gerçekleşen buluşmaya, Vadişehir Mahalle Muhtarı Kadir Şen, muhtar azaları, 26 sitenin yöneticisi ve temsilcisi ile çok sayıda esnaf katıldı. Başkan Kurt, Vadişehirli hemşehrilerinin istek ve taleplerini dinledi. Notlar aldı. Hemşehrilerinin sorularını cevaplayan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi sorumluluğunda olan taleplerin kısa sürede yerine getirileceğini, belediye yetkisi dışında olan taleplerin ise ilgili makamlara iletileceğini kaydetti. Başkan Kurt, 'Muhabbet Lazım' buluşmasında hemşehrileri ile yakından ilgilendi. Buluşmanın gerçekleştiği kafede bulunan tüm masaları ziyaret eden Başkan Kurt, buluşmaya katılan herkese tek tek 'hoş geldiniz' dedi. Buluşmada ilk konuşan isim Vadişehir Mahalle Muhtarı Kadir Şen oldu. Şen, bu buluşmayı gerçekleştirdiği için Başkan Kurt'a teşekkür etti.

VADİŞEHİR VE IHLAMURKENT ODUNPAZARI'NIN GELİŞEN BÖLGESİ!
Şen'in ardından konuşan Başkan Kurt, bu buluşmayı düzenlemekteki amaçlarının mahallede yaşanan sorunları mahalle sakinleri ile birlikte değerlendirmek olduğunu söyledi. Başkan Kurt, 'Sorunu yaşayan sizler, sorunun çözümünü bizden daha iyi bilirsiniz. Örneğin, buradan bir yol geçecekse, o yolun nereden geçeceğini de en iyi o yola ihtiyaç duyan bilir. Mahallenizde bizim acil olarak yapmamız gerekenler neler? Zaman için de planlı ve programlı olarak yapmamız gerekenler neler?' diye sordu. Vadişehir ve Ihlamurkent'in Odunpazarı'nın gelişen bölgesi olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, bu iki mahallenin 5-10 yıl içerisinde farklı bir merkez olacağını belirtti. 'Bütün çalışmalarımız ve çabalarımız bu doğrultuda. Gelişmeye

açık, planlamaya uygun bir yer. Geçmişte hizmet alamamış olduğu için de her türlü hizmete ihtiyacı olan bir yer. O nedenle burada çok fazla çalışma alanımız var. Parklar yaptık, yaşlı bakım merkezi ve kreşler yapıyoruz' diyen Başkan Kurt, Vadişehir'e spor salonu ve yüzme havuzu yapacaklarını açıkladı. İhalesini yaptıklarını kaydeden Başkan Kurt, 'Ekonomik kriz etkilemezse umarım seneye spor salonunuz ve yüzme havuzunuz da bitecek. Şehir Okullarının karşısındaki arsaya güzel bir park, içine de spor salonu ve yüzme havuzu yapacağız' diye konuştu.

'TOKİ BU KONUTLARI YANLIŞ BİR SÖZLEŞME İLE YAPTI'
Vadişehir'deki asıl sorunun TOKİ sitelerinde olduğunu dile getiren Başkan Kurt, TOKİ'nin yaptığı sitelerde oturanların yaşadığı sorunlara da değindi. TOKİ'nin bu konutları yanlış bir sözleşme ile yaptığının altını çizen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Uygulamasını da yanlış yaptı, ama karşınızda devlet olduğu için hiç biriniz itiraz edemediniz. Şuraya imza at dediler, attınız; şunu ödeyin dediler, ödediniz. Şu anda TOKİ konutlarından birinin taksiti 2 bin liraya çıkmış, diğerinin de bin 700 liraya çıkmış. 2 bin lira taksit ödeyen arkadaşımın 3 yıl sonra, aylık kaç lira taksit ödeyeceği belli değil. Normal şartlardaki alışverişlerde para ödedikçe, borç azalır. TOKİ'de durum tam tersi; para ödedikçe borç artıyor. Bu yıl yeniden değerlendirme kat sayısı 36,9. Enflasyon TÜİK'in açıkladığı resmi rakamlarına göre yüzde 78, ENAK'ın açıklamalarına göre yüzde 170'in üzerine. Sizin TOKİ ile ilgili olan ilişkinizde hangisi etkili olacak? Asgari ücreti tespit ederken yüzde 29, bir hafta sonra memura zam verirken yüzde 41, ancak resmi enflasyon yüzde 78. Burada bir adaletsizlik var. Bu adaletsizliği ben kabul etmiyorum. Sizin de kabul etmemeniz gerekiyor. Umarım CHP iktidar olduğunda bu adaletsizlikler düzeltilecek. Şu an önceliğimiz mahalledeki sorunlar. Bizim, TOKİ'deki arkadaşlarımızın site bahçelerini temizlememiz, tamir etmemiz, bakımını yapmamız yasal olarak mümkün değil, çünkü site içi olduğu için özel mülk sayılıyor.'

Başkan Kurt, konuşmasının ardından hemşehrilerinin talep ve isteklerini dinledi. Notlar alarak; onların sorularını cevaplandırdı.





Editör: TE Bilisim