S.S Eskişehir Yunusemre Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu üç adaylı gerçekleşti. Mevcut başkan Refik Pehlivan 717 oyla tekrar başkan seçilerek güven tazeledi. Refik Pehlivan 717, İsmail Hakkı Ördek 150, Nazmi Çelik 7 oy aldı.
Başkan adaylarından İsmail Hakkı Ördek, 'Çok güzel bir katılım var. Ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Kooperatifimize sahip çıkıyorlar. Ciddi mücadele verdik. İnsanları gezdik, insanlara dokunduk. İnsanlar da lütfetti, yanımıza geldi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İlk hedefimiz seçildiğimiz takdirde ipotek ve kefillerde iyileştirme yapacağız. Sonrasında 100 bin liraya kadar iki kefille, 150 bin liraya kadar bir ipotek kefil istenmeden 225 bin liraya kadar da bir ipotek ve bir kefille kredi vereceğiz. Sonrasında bir ekip oluşturarak insanları hiç yormadan ayaklarına gidip evraklarını dükkanlarından alacağız. Esnafımız sadece bankaya parsını almaya gidecek' dedi.
BEREKETE HERKES KOŞAR
Diğer bir başkan adayı Refik Pehlivan, 'Esnaf için her şey hayırlı olsun. Kooperatifi bu günlere getirdik. Bundan sonra da devam etmek istiyoruz. Diğer iki adaya da başarılar diliyorum. Devletimizden ne kadar para gelirse biz onu esnafımıza dağıtmaya uğraşıyoruz. Bizde plan proje olmaz. Biz oda gibi değiliz. Gelen esnafımıza destek kredisi vermeye uğraşıyoruz. Katılım da çok yoğun. Üç adaylı. Bereketli yer burası. Çünkü para dağıtıyoruz. Berekete herkes koşar' diye konuştu.
PLANLARIMIZ, PROJELERİMİZ VAR
Diğer bir başkan adayı Nazmi Çelik ise şunları söyledi: 'Nasip olursa adayız. Çok büyük çalışmalar yaptık. Önümüzde büyük engeller vardı. Bu engelleri aşaraktan buraya kadar geldik. İnşallah bu salondan galip olarak ayrılacağız. Planlarımız, projelerimiz var. Yedi kişiye karşılıksız burs vereceğiz. Ve pandemi döneminde sıkıntı yaşayan 7 esnafımızı kurayla seçip 25 bin lira destek kredisi vereceğiz. Kefilsiz ve uzun vadeli olacak' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim