Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Kentsel Ulaşım ve Toplu Taşıma Sistemi Projesi Tramvay Hatları Yapım İşi çalışmaları kapsamında Yenikent Mahallesi'ndeki kısımda çalışmalar, Kurban Bayramı tatilinde de devam edecek. Çalışmalar nedeniyle vatandaşların tatil süresince kabir ziyaretlerinde sorun yaşamamaları için alternatif yollar belirlendi.

Buna göre, Yenikent Mahallesi – Asri Mezarlığı, Yenikent ve Çevre Mahalleleri- şehir merkezi istikametini kullanacak vatandaşlar şu yolları tercih edebilirler:

Asri Mezarlığına gidecek vatandaşlar, Atatürk Bulvarı-Gençlik Bulvarı-Zümrüt Caddesi- Seyitgazi Yolu.

Yenikent ve Çevre Mahallelerden şehir merkezine gidecek araçlar, Piri Reis Caddesi- Mustafa Özel Bulvarı-Gençlik Bulvarı-Atatürk Bulvarı'nı kullanabilirler.

Şehir merkezi istikametinde kullanılabilecek bir diğer güzergah ise, Piri Reis Caddesi-Sinan Alaağaç Caddesi-Şensözlü Sokak- Çameli Sokak-Ali Çetinkaya Caddesi-Dr. Sadık Ahmet Caddesi- Atatürk Bulvarı olarak önerildi.

Araç sahipleri, Piri Reis Caddesi-Sinan Alaağaç Caddesi-Şensözlü Sokak- Çameli Sokak-Ali Çetinkaya Caddesi-Dr. Sadık Ahmet Caddesi-Dumlupınar Caddesi- Şht. Yzb. T. Güngör Caddesi güzergahını da şehir merkezine ulaşmak için tercih edebilirler.

Editör: TE Bilisim