Yılın büyük çoğunluğunu Eskişehir'de geçiren ve geçimini sağlamak için tarlalarda çalışarak geçiren Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçileri, bayramları da sevdiklerinden ve memleketlerinden uzakta yaşıyor. Bir oda büyüklüğündeki çadırlarında 10 ila 15 kişi yaşayan işçiler, bayram namazını kıldıktan sonra çalışmak üzere tarlalara gidiyorlar.

Eşi, çocukları ve torunları ile birlikte çadırlara yerleşen 68 yaşındaki Ahmet Kılıç da bayramları Eskişehir'de nasıl yaşadıklarını anlattı. Yaklaşık 6 aydır memleketlerinden uzakta olduklarına değinen Kılıç, 'Geçim zor. 5-6 ay oldu dışarıdayız. Yağmurun, çamurun ve sıcağın altında kuru ekmek yiyoruz. İş olduğu zaman kalırız, iş olmadığı zaman çeker gideriz. Kısmetimizi arıyoruz. Kısmetse bayramdan sonra memleketimize döneceğiz' dedi.

Bayram namazını kıldıktan sonra tarlalarda çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Kılıç, 'Buraya 1-2 saat namazdan sonra geliyoruz sonra tekrar işe gidiyoruz, bayramımız yok. Ne yapalım, mecburuz. Bu geçim mi? Ama elhamdülillah ne yapalım, elimizden gelen budur. Namaza gidip gelip işe geri gidiyoruz. Çalışmazsak olmaz' diye konuştu.(İHA)

Editör: TE Bilisim