Edinilen bilgiye göre, Ramazan Bayramı'nın Arife günü olan 16 Temmuz 2015 tarihinden itibaren 3 günlük bayram süresince kentte meydana gelen trafik kazalarında 4 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 156 kişi ise yaralandı. Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Öte yandan geçen yılın bilançosu ile karşılaştırıldığında; 2014 yılı Ramazan Bayramında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 97 kişinin ise yaralandığı belirlendi. Trafik kazasında yaralananların sayısı, geçen yıla göre bu sene neredeyse iki kat arttı.

DİYABET HASTALARINDA DÜŞÜŞ

Bayram süresince en sık vaka yoğunluğunu oluşturan diyabet hastalarında da bu yıl düşüş yaşandı. Sağlık ekipleri tarafından geçen yıl 20 diyabet hastasına müdahale edilirken, bu yıl 13 kişinin rahatsızlandığı ve müdahale edildiği öğrenildi.

BAYRAMDAKİ TOPLAM VAKA SAYISI ARTTI

112'ye gelen medikal, trafik kazası, diğer kazalar, yaralanma, intihar, yangın ve iş kazası gibi konularda gelen çağrı sayısında da artış gözlendi. Geçen yıl Ramazan Bayramında 586 çağrı karşılayan ekipler, bu yıl 659 çağrı karşıladılar.(İHA)

Editör: TE Bilisim