Demiryol İş Şube Başkanı Ramazan Uysal, TÜLOMSAŞ'ın TÜRASAŞ'a bağlanarak merkezi yönetime geçmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu birleşmenin yaklaşık iki yıldır gündemde olduğunu söyleyen Uysal, bundan sonraki sürecin tam olarak ne getireceğini bilmediklerini belirtti. Önümüzdeki günlerde oluşacak gündemi çok iyi takip edeceklerini aktaran Uysal, 'Artıları, eksileri ile ilgili kamuoyu sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmeli. Şehrin yöneticileri, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte aksaklıkları gidermek için gayret içinde olmalıyız' diye konuştu.

ÇALIŞANLAR TEDİRGİN
Birleşmeden dolayı çalışanların kafasında soru işaretleri olduğunu ve tedirginlik yaşadıklarını vurgulayan Uysal, 'Bunların açıklığa kavuşması için zaman gerekiyor. Bu tedirginliğin çalışanlar nezdinde giderilmesi gerekiyor. Memurlar nezdinde bazı kadroların iptal edileceği söylentileri var. İşçiler de bu süreç nereye varır ilerde küçülmeye gider miyiz, gidersek işçi sayısında küçülme olur mu diye bu soruların cevaplarını bekliyor' şeklinde konuştu.

ÖZELLEŞTİRME DEDİKODULARI
Özelleştirme ile ilgili henüz bir duyum almadıklarını kaydeden Uysal, 'Özelleştirme getirir deniyor. Eskişehir yerelinde en çok merak ettiğimiz konu yüksek hızlı tren burada yapılıp yapılmayacağı konusunda. Eskişehir daha ehliyetli bir kent. URAYSİM gibi bileşenler var burada. Eskişehir'deki sanayi odasının, ticaret odasının ciddi çalışmaları var bununla ilgili' ifadelerini kullandı.

SÖZLER TUTULSUN
'Hızlı tren üretimine bir zeval gelsin istemiyoruz' diyen Uysal, 'Verilen sözler tutulsun istiyoruz. Fabrikaya yatırım yapılsın. Bu konuda yeni genel müdürlükten, siyasilerden beklentimiz var. Hızlı tren Eskişehir'de üretilmeli. Artık ilk cıvata sıkılarak bu kervan Eskişehir'de yola çıkmalı. Beklemek bizi yordu. Esnafı, halkı, işçileri, sanayicileri yordu' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim