Ziyaretler hakkında bilgi veren ve amaçları hakkında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Şehrimizdeki üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın Rusya ile eski Rusya Cumhuriyetlerine yapacakları ihracatın gümrüksüz ve hızlı bir şekilde gönderiminin sağlanması adına temaslarımız oldu. Belarus'da bulunan serbest bölgede yine Tüm Rusya coğrafyası için üretim imkanlarının araştırılması ve sanayicilerimize bilgi vermek için incelemelerde bulunduk' dedi.
ESKİŞEHİR İMZASI
ESO ile Belarus Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliğini arttıracak protokollerin imzalandığının bilgisini veren Kesikbaş, 'Eskişehirli firmamız Albayrak Makina, Minks Belediyesinin yaptığı Metro'da ciddi işler yapacak. Belarus Metrosu'nda şehrimizin imzası olacak' dedi. Yapılan görüşmeler hakkında da bilgi veren Kesikbaş, 'Belarus Büyükelçiliğimiz, Belarus Sanayi Bakanlığı, Belarus Sanayi ve Ticaret Odası, Minsk Belediyesi, Grodno Belediye ve Grodno Belarus Serbest Bölgesi yöneticileri ile bir araya gelerek Eskişehir ve Belarus arasında nasıl daha çok iş yapabilirizi değerlendirdik' diye konuştu.
ÜLKELERE ZİYARET
Belarus'a gerçekleştirdikleri ziyaretin oldukça verimli geçtiğine dikkat çeken Kesikbaş, ESO olarak her ay şehrin ileri gelenleri ve sanayicileriyle yurtdışı hedef ülkelere seyahatlere devam edeceklerinin bilgisini verdi. Kesikbaş, 'Ayrıca Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen Belarus'a yaptığımız ziyaretlerde bizleri yalnız bırakmadı ve temaslarımızda yanımızda oldu. Bu yüzden katkılarından dolayı sayın başkanımıza teşekkür ederiz' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim