Başkan Kurt, görüşmede, Eskişehir'de ve Belçika'da yaşayan Emirdağlıları önemsediklerini belirtti. Emirdağlılar ile ilgili bazı düşünceleri ve projeleri olduğunu anlatan Kurt, 'Öncelikle Eskişehir ve Emirdağ'ın Brüksel ile kaynaşması lazım. Bu kaynaşma hem Emirdağlı vatandaşların toparlanması için hem de somut yararlar elde etmesini sağlayabilir. Şimdiye kadar Odunpazarı ilçesinde olmamış, gerçekleştirilmemiş bir uygulama için biz bir girişimde bulunduk. Fakat sizlerin de bir girişimde bulunmanızda yarar olduğunu düşünüyorum. Bu girişimler sonucunda Eskişehir'de bir Belçika Fahri Konsolosluğu açılması konusunda gereken her işi biz yapmaya hazırız, gönüllüyüz. Odunpazarı Belediyesi olarak Emirdağlı arkadaşlarımız ve bir çok kişinin işini kolaylaştırabiliriz diye düşünüyorum. Böyle bir başlangıçla iki ülke arasındaki ilişkileri de daha kolay dizayn etme şansımız olabilir' dedi
Emirdağlılar Vakfı Başkanı Orhan Özkır; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a öncelikle Emirdağlı vatandaşları önemsedikleri için ve fahri konsolosluk konusunda yaptığı girişimler için teşekkür etti. Vakıf başkanı Özkır ayrıca, Odunpazarı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların devamını diledi.
Belçika Milletvekili ve Brüksel Başkent Meclis Yardımcısı Emin Özkara ise, Odunpazarı Belediyesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, Başkan Kurt'a çalışmalarında başarılar diledi. (HM)

Editör: TE Bilisim