Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nce düzenlenen 'CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor' projesinin ilkinde Tepebaşı Belediyesi vitrine çıktı. Tepebaşı'nda hayata geçen projelerin ve uygulamaların tanıtıldığı alanı gezen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Her belediye başkanı kentin sakinlerine hesap vermek zorundadır. Neye ne harcadığının hesabını vermelidir. Bir kişi bile ben hesap vermem dememelidir. Makam, mevki ne olursa olsun hesap vermeliyiz' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından belediyelerin tanıtımı amacıyla düzenlenen 'CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor' projesinin ilki Tepebaşı Belediyesi'nin gövde gösterisine dönüştü. Hınca hınç dolu olan etkinliğe CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte Rahşan Ecevit, Prof. Dr. Gaye Usluer, Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük ve ilçe yöneticileri ile Zeki Sezer de katıldı. Etkinliğe partinin genel başkan yardımcıları, grup başkan vekilleri, pek çok milletvekili, pek çok şehrin ve ilçenin belediye başkanı, muhtarlar, çeşitli teşkilatların il ve ilçe başkanları ile konuklar katıldı.

HAYAT TEPEBAŞI'NDA

Açılışta Tepebaşı Belediyesi tarafından hazırlanan 'Hayat Tepebaşı'nda' isimli film gösterimi yapıldı. Burada Tepebaşı sakinlerinden Zeynep Dayı, herkesi duygulandıran bir konuşma yaptı. Dayı '29 Ekim 2014 günü evimdeki yangın sonucunda Tepebaşı Belediyesiyle tanıştım. Belediye başkanımızın talimatıyla 1 saat sonra ekipler evimize geldi ve yardım elini uzattı. Başkaları yardım vaadinde bulundular ama kimse yardım etmedi. Daha sonra sütlüce belde evi kursuna yazıldım. Bilmediğim teknikler öğrendim. Yeni dostlar edindim. Her akşam evime mutlu olarak dönüyordum. Eşimle daha rahat diyalog kurmaya başladım. Çünkü ben farkına bile varmadan psikolojik destek almaya başlamıştım. Evimden dışarı çıkmaya başladım. Yine kültür turları ile Anıtkabir'e giderek Ata'mın huzuruna çıkmak bana nasip oldu. Biliyor musunuz Ahmet Ataç bana neyi öğretti? İki sene öncesine kadar evimin içindeydim. Ama bakın şimdi buradayım. Ben bir bireyim, ben değerliyim, ben varım, ben yapabilirim, ben Ahmet Ataç'ın eseriyim' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLUYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediye olarak toplumun her kesimine eşit hizmet verdiklerini, başarının asıl sırrının bu olduğunu belirterek 'Bunu her şehirde yaparsak iktidara o kadar yakın oluruz' dedi. Ataç daha sonra şunları söyledi: 'Türkiye'ye örnek oluyoruz. Sosyal demokrat yerel yönetimler olarak halk sağlığı, sosyal adalet ve eşitlik konularına hizmet etmek zorundayız. Belediyecilik vizyonu artık değişti. Temel hizmetler ile sağlık, spor, sanat, kültür ve sosyal çalışmalar gibi konular dışında eğitim de vermek zorundayız. Bugün Tepebaşı'nda 125 bin kişi ramazanda soframıza oturdu. Kültür turlarımızda 370 bin kişiye ulaştık. Sadece Çanakkale'ye 110 bin kişi gitti. Sosyal demokrat anlayış içinde bir yerel yönetim olarak tüm ekonomik faaliyetlerimiz, insan için, eşitlik için hizmet etmek yönündedir.'

BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI

Ataç'ın ardından kürsüye gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasına 'Tepebaşı'nın tanıtım videosunu izlerken bir kentin mutlu ve güler yüzlü insanlarını gördük' diyerek başladı. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 'Sorun iletildiğinde çözmek için çaba harcıyorsa o belediye başkanı başarılı bir belediye başkanıdır. Az önce Zeynep Hanım anlattı. Belediye başkanı birinin evi yandığında yardım etmelidir. Tepebaşı olağanüstü güzel şeyler yapıyor. Sağlık mı? Sorunu çözüyor. Yaşlılar mı? Sorunu çözmek istiyor. Alzheimer hastalığı mı? Sorunlarını çözmek istiyor. Kentin güzelliği mi? Sorunu çözmek istiyor. Tepebaşı Belediye Başkanımızı yürekten kutluyorum.'

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Her belediye başkanı kentin sakinlerine hesap vermek zorundadır. Neye ne harcadığının hesabını vermelidir. Bir kişi bile ben hesap vermem dememelidir. Makam, mevki ne olursa olsun hesap vermeliyiz. Burada muhtarlarımız da var. Onlar da hesap soracak. Dayanışma kültürü çok önemli. İstanbul'a giderken bir şekilde yolunuz Eskişehir'den geçer, Anadolu'nun değişik yerlerinden turistler geliyor, insanlar geliyor, Osmanlı'da bir başkent miydi hayır, Bursa kadar tarihi eserleri mi var, hayır. Bir başarıyı görmek istiyorlar. Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarını takdirle izliyorum, Ahmet Ataç'ın çalışmalarını takdirle izliyorum. Ahmet Ataç başarılı bir belediye başkanımız' diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından belediye hizmetlerinin sergilendiği fuaye alanında Tepebaşı'nın hizmetleri görücüye çıktı. (HM)

Editör: TE Bilisim