Eskişehir'in Anadolu'nun ve bozkırın ortasında rüya gibi bir şehir olduğunu belirten Gazeteci Uğur Dündar, 'Ölmeden önce mutlaka yapılması gerekenler yazılır ya kitaplarda, bence her insanın ölmeden önce görmesi gereken kentlerden biri Eskişehir. Biz bunları hatır için söylemeyiz. Gazeteci olarak en yakınlarımız hakkında sert konuşabiliriz. Biz gerçekleri anlatırız ve gördüğümüz gerçeği toplumun gerçekleri öğrenmesini kabul eder ve buna bağlı olarak aktarırız. O nedenle burada bir olumsuzluk görsek söyleriz. Gördüğümüz o parklarda kendimi rüyada gibi hissettim' dedi.

'Anadolu'nun ortasında küçük bir Viyana yaratılmış'

Köşe yazarı Yılmaz Özdil, 'Samimi olarak fikrimdir, kimseyi rencide etmek için söylemiyorum. Ama belediye başkanlarının Yılmaz Büyükerşen'in yanında bir 15 gün staj yapması lazım. Çünkü bunu hakikatten birkaç manada söylüyorum. Eskişehir'in bütçesi belli İstanbul, Ankara'nın bütçeleri belli. Bu bütçeyle, bu kadar sürede mucizevi bir sonuç. İddia ile konuşuyorum Anadolu'nun ortasında küçük bir Viyana yaratılmış. Yurttaş olarak hakikatten Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ederim. Bir İzmirli olarak beni çok ilgilendirir. Akşam hava karardıktan sonra, akşam geç saatlerde genç kızların özgürce gezebildiği bir şehir olmuş Eskişehir. Gerçi bu söylediklerimizi Yılmaz Hocanın bize ikram ettiği ayakkabı kutularının da etkisi yok değil' şeklinde konuştu.

Müjdat Gezen ise Ankara'dan ve İstanbul'dan grupların Eskişehir'e geldiklerini belirterek ' İnanılmaz bir şey Eskişehir'in çok büyük bir büyüsü var. Sanatın parmağının değdiği her yer güzelleşir, sanat insanları, toplumları, kentleri onarır. Porsuk'ta dolaşan gondolları kendileri imal ediyorlar. Dışarıya para vermiyorlar. Türkmenistan'a gondol ihraç ettiler' diye açıklamalarda bulundu.

'Uluslararası camia bile sok geçirir'

Başbakan'ın 'Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camianın ne diyeceği bizi ilgilendirmez' sözleri ile ilgili konuşan Köşe Yazarı Yılmaz Özdil, '25 Martta bir beklenti var, sanırım bu onunla ilgili bir yöntem. 25 Martta bir mesaj yayınlanacak. Başbakan ilk defa bir konuşmasında hakaret etmiyormuş. Bunun Türkiye'de bir çalkantıya neden olacağı söyleniyor. AKP seçmenine şok yaratacağı ve seçimleri kaybedebileceklerini düşünüyorlar. Ben öyle bir konuşma olduğuna inanmıyorum uluslararası camia bile şok geçirir' dedi.

'Topluma yutturulacak aman ha hazır olun'

İstanbul'dan gelirken yandaş bir gazetede çıkan haberi paylaşan Gazeteci Uğur Dündar, 'Yandaş gazetede çıkan haber çok dikkatimizi çekti. Ayın 25'inde bir ses kaydının içeriğinin ne olduğunu bilmiyoruz, açıklanacağı ve bununda büyük bir sarsıntıya yol açılacağı söyleniyor. Bu beklentiye karşılık yandaş bir gazetede bugün silikon maske yöntemiyle başbakana öyle benzetilecek ki birisi gerçekten o sanılacak. Herhalde görüntü olacak. O görüntüdeki kişinin başbakan olduğu zannedilecek. Oda ses montajı gibi silikon maskesi hilesi olacak. Birde orijinal ses nakli yapılarak topluma yutturulacak aman ha hazır olun deniliyor. İnsanın zekasıyla alay etmenin artık son noktası olarak değerlendiriyoruz bunu' şeklinde konuştu.

Silikon maske konusunu Büyükşehir Belediye Başkanı yılmaz Büyükerşen'e sorduklarını anlatan Uğur Dündar şöyle devam etti: 'Bu konunun en yetkin uzmanlarından bir tanesi Yılmaz Büyükerşen. Biz kendisinden bizi aydınlatmasını istedik bu konuda pek konuşmadı. Ama, Yılmaz hoca 'evet silikonla aslına benzer maske üretmek mümkün. Ama göz kırparken kırışıklıkları ve doğal hareketleri vermek mümkün değil' yorumunu yaptı.'

'Ne olabileceğini de biliyorlar ki önceden bu tür haberlerle pozisyon alıyorlar'

Özdil, ' Ben silikonla ruh ikizinin de monte edileceğini düşünüyorum. Demek ki bizden çok AKP tarafı ayın 25'ini bekliyor. Aslında ne olabileceğini de biliyorlar ki önceden bu tür haberlerle pozisyon alıyorlar' dedi.

Silikon maske ile bilgisi ve ilgisi olanlara sorduğunu ve belli bir yakınlıkta anlaşılabileceğini öğrendiğini belirten Gezen ise ' Eğer 25'inde çıkan görüntüye ' Aaa bu Başbakan' diyorsak gerçekten odur. Çünkü o kadar imkan yokmuş. Bilimsel işlerle uğraşanlar söylüyor. Anlaşılır imkanı yok, başka şekli yok. Tabi o silikon maskeyi takan ve seslendirenin hangi eylemde olduğunu bilmiyoruz' şeklinde yorumladı.

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Ressam Bedri Baykam ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bin 200 kişilik salonda yer bulamayan izleyiciler sahnede oturmak zorunda kaldı. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim