Chp'li belediyeler 2021 yılı asgari ücreti 3 bin 100 liranın altında vermeyeceklerini bildirmişti. Yapılan toplu iş sözleşmeleri ile işçinin hakkı gözetilerek, 3 bin 100 TL ve üzerinde rakamlara imza atıldı. Türkiye'de rekor zam ise Mahmudiye Belediyesi'nden geldi. Mahmudiye Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şubesi ile yapılan ve 24 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ile en düşük maaş 4 bin 200 TL olarak belirlendi.
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan bizler her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduk diyerek, 'Hükümetin açıklamış olduğu 2825 TL… Biz çalışanlarımıza onun çok üzerinde ücret tarifesi uyguladık. En düşük maaş alan çalışanımız 2021 yılı itibarıyla 4200 lira alacak. Tabi ki diğer yıllarda bu rakam artacak. İkramiyelerle beraber 4 bin 520 TL en düşük olacak. Bunun yanında brüt ise bin 200 TL olarak gerçekleşti. Belediyemize, çalışanlarımıza, Belediye-İş Sendikamıza hayırlı, uğurlu olsun' dedi.
Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Moripek ise yapılan toplu iş sözleşmesinin personele ciddi ekonomik kazanımları olduğunu belirterek, 'Yapılan sözleşmemizle birlikte arkadaşlarımızın maaş artışlarının yanı sıra ayrı ayrı Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, 1 Mayıs ve 29 Ekim Bayramları olmak üzere bayram ikramiyelerine kavuştular. Bununla birlikte mevcut KHK'nın oluşturduğu toplu iş sözleşmesinde verilmeyen birçok sosyal ve ekonomik haklar sayın başkanımızın toplu iş sözleşmesinde çalışan arkadaşlarımıza verildi. Yapılan sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlarımızın emeğinin karşılığını bulduğuna inanıyorum' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim