Bir dizi ziyaret için Eskişehir'e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonraki durakları Han ve Mahmudiye ilçeleri oldu. Ziyaretlerinde Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Milletvekilleri Burcu Köksal, Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ile ilçe belediye başkanları da eşlik etti.
VAZGEÇMİYORLAR
Han ilçesinde Belediye Başkanı Erdal Şanlı'yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, hizmet binası önünde kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara hitap etti. İşsizlikle ilgili adımlar atılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 'Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nı niye satıyorsunuz? Katar Şeyhi ona bedava bir uçak verdi, o da ona karşılık Tank Palet Fabrikası'nı verdi. 'Tank Palet Fabrikası'nı Katar Ordusu'na vermekten vazgeç, bir ay içinde ben 50 milyon doları bulmazsam siyaseti bırakacağım' dedim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum ama süreyi kısaltıyorum çünkü geçen yurt dışında ciddi bir servet sahibi olan, iş dünyasının önemli insanlarından birisi telefon etti, 'Niye bir ay diyorsun, 24 saat içinde ben 50 milyon dolar veririm' dedi. Şimdi söylüyoruz, vazgeçin diyoruz vazgeçmiyorlar.'
BORÇSUZ BELEDİYE
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Eskişehir programı kapsamında Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ı da ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette konuşan Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, 'Belediye başkanı olduğumda sizlerin de belirttiğiniz gibi parti rozetimi çıkararak her siyasi görüşteki vatandaşlarımıza hizmet etmek gayretleriyle çalışmalarıma başladım. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ilçemize sağladığı destekler ve belediyemizin özverili çalışmalarıyla kısa zamanda başarılı işlerin altına imzamızı attık. Çalışmalarımızı sürdürürken yaptığımız tasarrufla da Mahmudiye Belediyesi'ni borcu olmayan bir belediye haline getirdik' diye konuştu.
ÇOK ÖNEMSİYORUM
Ziyarette konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Mahmudiye ilçesini çok önemsiyorum. Mahmudiye bizim değer verdiğimiz ilçelerimizden birisi. Mahmudiye'de yapacağınız çalışmaları her zaman yakından takip ediyor ve destekliyorum' dedi.
ROZETİ KILIÇDAROĞLU'NDAN
Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Barış Özdemir'in CHP'ye geçmesi nedeniyle Özdemir'e parti rozetini takarak hayırlı olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu ayrıca üniversite öğrencisi Büşra Kızıldağ'a da rozet taktı.
VATANDAŞA TEŞEKKÜR
Başkan Gündoğan'ı makamında ziyaret eden CHP lider, daha sonra belediye binası önünde toplanan vatandaşlara da hitap etti. Kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Mahmudiyelilere teşekkür eden Kılıçdaroğlu, 'Mahmudiye bizim önem verdiğimiz ilçelerimizden bir tanesi. Sizlerin destekleriyle sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Sizin şahsınızda Başkanımız İshak Gündoğan'ı ve ekibini kutluyorum' ifadelerini kullandı. HM-AA
Editör: TE Bilisim