HABER: MELTEM KARAKAŞ KAYA

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını toplum sağlığıyla birlikte ekonomik olarak da birçok kurumu olumsuz anlamda etkiledi. Türkiye'nin birçok belediyesinin de gelirlerinde düşüşler yaşandı. Bu belediyelerden biri olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin de gelir oranlarında düşüş meydana geldi.
KORONAVİRÜS ETKİLEDİ
Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre belediyenin en önemli iki kaynağı olan Maliye Bakanlığı ve İller Bankası'ndan elde edilen gelirlerde yüzde 54 oranında düşüş olduğu belirtildi. Aynı şekilde belediyenin vergi, harç, para cezaları, ulaşım hizmetleri gibi gelirlerini kapsayan öz kaynaklarında ise yüzde 90-95 oranında azalma olduğu kaydedildi.
VATANAŞIN YANINDAYIZ
Salgının üstesinden dayanışma ve birlik beraberlikle gelineceğini ifade eden belediye yetkilileri, 'Şu an gerek çalışan personelimizin maaşlarının ödenmesinde gerekse yatırımlarımızın gerçekleşmesinde zorluklar yaşanmakta. Fakat bu zor şartlara rağmen sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşımızın yanında olmaya, her türlü hizmeti vermeye devam ediyoruz. Salgından önce olduğu gibi salgın sürecinde ve sonrasında belediyemiz yine vatandaşının yanında olmaya devam edecek' dedi.
Editör: TE Bilisim