Akarbaşı Mahallesi Ada Sokak'ta bulunan daha öncesinde yeşil alan olan fakat kar yağdığında çöken alanın DSİ ve Sulama Birliği tarafından beton halde bırakıldığını söyleyen Muhtar Ali Selçuk Yüceland, alanın tekrar eskisi gibi çimlendirilmesini istediklerini ifade etti.
ATIL VAZİYETTE KALDI
Muhtar Yüceland, 'Burası Akarbaşı Mahallesinde olan saha sulama alanı. Bu kanal Alpu Ovası'nı suluyor. Buradaki beton yığınları, beton plaketleri süreç içerisinde, zaman içerisinde burada çürük vaziyete geliyor. Burada betonlarda göçmeler meydana geliyor. Burası da iki sene evvel yağan karda göçtü. Sonrasında DSİ ve Sulama Birliği belli bir müddet sonra buradaki kapakları yenilediler. Sonra da burayı tekrar belediyeye vermediler. Burası yeşil bir alandı, yeşil bir görüntü vardı. Hemen burada Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, RAM var. Burası atıl vaziyette duruyor. DSİ ve Sulama Birliği 'Paramız olmadığından burayı yapamıyoruz' diyorlar ama belediyeye de vermiyorlar' ifadelerini kullandı.
KALDIRIMLAR SÖKÜLDÜ
'Belediyeye vermiş olsalar burayı yeniden çimlendirecek' diyen Mutar Yüceland, 'Yeniden güzel bir görünüm alacak. İstinat duvar çekti belediye ama başka bir işlem yaptırmıyorlar. Burası çok kötü bir görüntü oldu. Kaldırımlar vardı burada kaldırımları söktüler. Buranın tekrar belediyeye verilip eğer kendileri yapmıyorlarsa, çimlendirme ve tretuvar yapılması lazım. Burası çok işlek bir yer' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim