Diyetisyen Özge Çıtak, Ramazan bayramında insanlarda psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimi olduğunu belirtti. Bu yeme eğiliminin önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Çıtak, 'Oruç bitti şimdi yemek yeme zamanı diyerek aşırı miktarlarda besin tüketilmemelidir. Fazla miktarlarda hamurişi, kızartma gibi yağlı yiyeceklerin veya şeker oranı yüksek tatlıların tüketimi ile kişilerde gaz, hazımsızlık, mide yanması, mide bulantısı gibi mide ve bağırsak sistemi hastalıkları veya tansiyon, şeker sorunları görülebilir. Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmez ikramı tatlı ve çikolatalardan uzak durun. Sütlü tatlıları ve dondurmayı tercih edin. Ramazan boyunca su tüketiminin azalmasından dolayı vücutta oluşan sıvı kaybını yerine koymalıyız. Günde en az 2,5 litre su içilmelidir. Aşırı çay, kahve ve gazlı içecekleri tüketmemek için suyu tercih edin' diye konuştu. AYŞEGÜL HÜMMET
Editör: TE Bilisim