Bilecik Belediyesi tarafından başta bisiklet ulaşımı, çevrenin korunması ve dumansız hava sahalarının oluşturulmasına yönelik yapılan çalışmalar, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından takdirle karşılanarak, dergi ve makalelerde yer aldı.
Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan Bilecik Belediyesi, son zamanlarda özellikle bisiklet ulaşımını kolaylaştıracak çalışmalar yanı sıra kullanımının artırılması, çevrenin korunması ve bu anlamda gerekli bilinçlenmenin oluşması için birçok çalışma gerçekleştirdi. Bilecik Belediyesi tarafından bu alanlarda yapılan çalışmalar Kentli Dergisi ve birçok makalede yer alarak, okuyucuyla buluştu.

Dumansız hava sahaları oluşturuldu, bisiklet park yerleri yapıldı, yeni mazgal sistemleri kullanıma girdi
Çalışmalar kapsamında birçok okul yanı sıra kurum ve kuruluş binaları bahçelerinde bisiklet park yerleri yapılarak, bisiklet kullanımının artırılması sağlandı. Atatürk Ormanı’nda yeni bisiklet yollarını hizmete koyan Bilecik Belediyesi ayrıca bisiklet kullanıcılarının herhangi bir kaza ve olumsuz durumla karşılaşmamaları amacıyla bisiklet ulaşımına uygun yeni mazgallar kullanıma girdi.
Editör: TE Bilisim