Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen program yoğun ilgi görürken, sahnelenen Rumeli Ezgileri konseri kulaklardaki pası sildi. Ardından Balkanika Halk Oyunları ekibinin gösterileri ortaya renkli görüntüler çıkarttı.
'RUMELİ BİZİM İÇİN SADECE BİR COĞRAFYA DEĞİLDİR'
Etkinlikte konuşan Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Neziha Bilen, 'Rumeli bizim için sadece bir coğrafya değil, bizim kültürümüzün yeşerdiği yerdir. Tarihimizin silinmeyen sayfasıdır, manevi zenginliğimizdir.' dedi.
'BEN DE BULGARİSTAN'DA DOĞDUM'
Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı ise kendisinin de zorunlu göç sebebiyle Bulgaristan'dan Bilecik'e geldiğini aktardı. Başkan Vekili Subaşı, 'Ben de 1988 yılında Bulgaristan'da doğdum. 1989'da ise zorunlu göç ile Türkiye'ye göç ettik ailem ile birlikte. Önce Kars'a oradan Bilecik'e savrulan bir ailenin kızıyım. Bilecik'te büyüdüm, mutluluk duyuyorum bu topraklarda büyüdüğüm için. Ama şunu da belirtmek istiyorum; biz göçmenler her yere uyum sağlayabilen ama asla nereden geldiğini unutmayan insanlarız.' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim