Eskişehir'de 3 kız arkadaş, 15 Temmuz akşamı kalkışılan darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gazilere, biriktirdikleri harçlıkları ile destek oldular. Elif Ünay (10), Aybüke Tığ (9) ve Bengisu Özgür (11) biriktirdikleri harçlıklarını, Cumhurbaşkanlığının himayesinde Başbakanlık genelgesi doğrultusunda başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na bağışladılar. Kampanya hesabına yatırılmak üzere harçlıklarını Vali Azmi Çelik'e teslim eden hayırsever çocuklar, karşılığında banka dekontlarını da aldılar. Arkadaşlarıyla birlikte bileklik yaparak kazandıkları parayı kampanyaya yatırdıklarını anlatan Elif Ünay, fikrin kendisinden çıktığını ifade etti. Arkadaşlarının da fikrine destek çıkması üzerine kampanyaya katıldıklarını anlatan Ünay, 'Şehitlerimiz bu vatan için çalıştıkları için ben de onlara bir katkı sağlamak istedim. Acıları birazda olsa dindirmek istedim. 5 gün içerisinde 30 lira toplamayı becerdik. Daha fazla toplamak isterdik ama hemen vermek istedik. Anneme olayı anlattığımda o da mutlu karşıladı. Benim fikrimin olduğu duyunca daha çok heyecanlandı. 'Yaptığınız büyük bir iyilik' diyerek bana destekte bulundu. Bizde bağışlamaya karar verdik. Babam da bizleri tebrik etti. Böyle güzel fikirler tabii ki de benden çıkmaya devam edecek' dedi.

5 GÜNDE BU KADAR PARA TOPLAYABİLDİK
Kampanyaya arkadaşlar ile birlikte biriktirdiği parayı bağışlayan bir diğer minik Aybüke Tığ, 'Bileklik falan sattık ve 5 günde bu kadar para toplayabildik. Vali Bey, bizi takdir etti, öptü, resim çektirdi. Sonra bize meyve suyu ikram etti. Şu anda çok mutluyum' şeklinde konuştu.
Bir başka bağışçı minik Bengisu Özgür, parayı yatıracakları kampanyalar konusunda en başlarda kararsız kaldıklarını ifade etti. En sonunda paralarını şehit çocukları ile paylaşamaya karar verdiklerini söyleyen Özgür, 'Paramızla dondurma ve çikolata almaktan vazgeçtik. Çünkü şehitlerimiz ve çocukları daha önemli. Vali Bey ziyaretinde ben yoktum ama yinede çok duygulandım. Vali bize bebek göndermiş, ona teşekkür ediyorum' diye konuştu. İHA

Editör: TE Bilisim