Etkinliğe mezunların eşleri, çocukları ve hocaları katıldı. Mühendislik Mimarlık Fakültesi salonunda düzenlenen etkinliğin açılışı konuşmasını yapan Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Zekeriya Altaç, 'Bu etkinliği eski mezunları bir araya getirerek kaynaştırmak, sosyal ilişkilerimizi güçlendirmek için 2. kez düzenledik. Mezunlarımızdan öğrencilerimize staj imkanı ve yeni iş imkanları sağlamalarını istiyoruz. Kendi mezunlarımızla gurur duyuyoruz' dedi.

MAZİDEN GELECEĞE BİLGİDEN DEĞERE

Daha sonra söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk, '45 yıllık bir serüvende değerli bir yere geldik. Sloganımızı değiştirdik 'Maziden geleceğe bilgiden değere' diye. Bugün geldiğimiz noktada ürettiğimiz bilgiyi topluma, ekonomiye sunma peşindeyiz. Örgütlenmeyi tamamlamaya çalışıyoruz. Bu süreçte mezunlarımızın da bizim yanımızda olması üniversite olarak daha iyi yerlere gelmemizi sağlayacaktır'diye konuştu.

Eskişehir Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünal da, üniversitelerin sadece öğretim görevlileri ve öğrencileri ile değil, mezunları ile büyük bir anlam ifade ettiğini kaydetti. Ünal, 'Toplum olarak üniversitelerden beklentilerimiz bir ekol haline gelmeleri. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin Makina Mühendisliği Bölümünü bir ekol olarak görüyorum. Eğitimde sürdürülebilir, tekrarlanabilir ve yaygınlaştırılabilir ise gerçek bir başarı haline geliyor. Böyle ekoller oluşacağına düşünüyorum. İşte üniversitenin bu yolda ilerlemesinde emeği geçen hocalarımıza, meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.(İHA)

Editör: TE Bilisim