Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliği kapsamında somut adımlar atılması adına Mühendislik Fakültesinde bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda ikili iş birliklerinin yanı sıra öğrenciler için staj ve mezunların istihdam imkanları konuşuldu. Oluşturulacak olan komisyon ile sanayici-akademisyen buluşmalarının organize edilmesi kararlaştırıldı.
İŞ BİRLİĞİ
Toplantının açılışında konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu, konuşmasının devamında üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekerek, 'Bu toplantı üniversitemiz ve sanayi bölgesi arasında projelere dayalı üniversite-sanayi iş birliklerinin başlatılması, danışmanlık dahil araştırma laboratuvarları, araştırma analiz sonuçlarının yaygınlaştırılması, TÜBİTAK 2244 Sanayi Destekli Doktora Programı için fırsatlar oluşturması yanı sıra Bilgi ve deneyimin paylaşılacağı seminerlerin düzenlenmesi, öğrencilerimiz için staj imkanlarının oluşturulmasına ve aynı zamanda organize sanayi bölgesinde daha fazla sayıda mezunumuzun istihdam edilmesine vesile olmasını diliyorum' dedi.
AŞAMA KAT ETTİK
Daha sonra söz alan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ise EOSB olarak Ar-Ge'ye ve bilim destekli üretime büyük önem verdiklerine değindi. Küpeli ayrıca akademisyen ve sanayici buluşmaları ile hem ülkemizin hem de Eskişehir'in doğrudan faydasına yönelik sonuçlar ortaya çıkacağını belirtti. HM
Editör: TE Bilisim